Η Σιγκαπούρη εισήλθε από τεχνική άποψη σε ύφεση το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η οικονομική δραστηριότητα έκανε βουτιά στο κενό και συρρικνώθηκε κατά 41,2% το διάστημα αυτό σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της ασιατικής χώρας.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 12,6%, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικονομία της Σιγκαπούρης, πολύ εξαρτημένη από το διεθνές εμπόριο, χτυπήθηκε σκληρά εξαιτίας των μέτρων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με τη δημοσιοποίηση των δεδομένων σήμερα για το δεύτερο τρίμηνο, που καταγράφουν συρρίκνωση του ΑΕΠ, η χώρα εισήλθε επίσημα σε ύφεση για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία και πλέον.

Η τεράστια πτώση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο οφειλόταν «στα μέτρα που εφαρμόστηκαν από την 7η Απριλίου ως την 1η Ιουνίου για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση» της πανδημίας του κορωνοϊού, ειδικά στην αναστολή λειτουργίας «όλων των υπηρεσιών που δεν κρίθηκαν απολύτως απαραίτητες και των περισσότερων χώρων εργασίας», εξήγησε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, καθώς και στην «ασθενική εξωτερική ζήτηση στο πλαίσιο της πτώσης της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σιγκαπούρη χαρακτηρίζεται συχνά «καναρίνι στο ανθρακωρυχείο», κάτι σαν πρόδρομος δείκτης για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς το μικρό κράτος της Ασίας είναι πολύ ευάλωτο σε εξωτερικά σοκ. Τα δεδομένα που ανακοίνωσε αποτελούν ανησυχητικό σημάδι για την παγκόσμια οικονομία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης