Πτώση μεγαλύτερη του 5% καταγράφει η μετοχή της Bank of Ireland, καθώς η ιρλανδική τράπεζα ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη α΄ εξαμήνου.

Τα υποκείμενα προ φόρων κέρδη στο α΄ εξάμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 376 εκατ. ευρώ, έναντι 500 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δανεισμός των καταναλωτών αυξήθηκε κατά 1 δισ. ευρώ στα 78 δισ. ευρώ, με υποκείμενη αύξηση 1,2 δισ. ευρώ σε νέο δανεισμό. Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης προήλθε από τις διεθνείς της δραστηριότητες.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Francesca McDonagh δήλωσε στο Reuters ότι η τράπεζα πετυχαίνει τους βασικούς της στόχους και οι προσπάθειες για τη μείωση του κόστους έχουν momentum, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η τράπεζα θα πετύχει μια βάση κόστους 1,7 δισ. ευρώ μέχρι το 2021.

«Το κόστος συνεχίζει να βελτιώνεται, είναι ήδη χαμηλότερα 3% και αυτό είναι μια συνέχιση της προόδου που έχουμε σημειώσει εδώ και 18 μήνες» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bank of Ireland, όπως όλες οι ιρλανδικές τράπεζες, βρίσκεται υπό πίεση από την ΕΚΤ για τη μείωση των επισφαλών δανείων τα οποία εκτοξεύτηκαν μετά την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων της Ιρλανδίας.

Η CEO επεσήμανε ότι η τράπεζα είναι σε καλή πορεία να πετύχει τον στόχο της μείωσης των επισφαλών δανείων στο 5% των συνολικών δανείων μέχρι το τέλος του έτους.

Το καθαρό περιθώριο από τόκους διαμορφώθηκε στο 2,16%.

Η Τράπεζα ανακοίνωσε ακόμη χρεώσεις ύψους 79 εκατ. ευρώ ή 21 μονάδων βάσης και υπογράμμισε πως αναμένει να διαμορφωθούν στις 20-30 μονάδες βάσης στην περίοδο 2019-2021.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης