Η αποτίμηση της SpaceX του Έλον Μασκ ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια μετά την πώληση μετοχών που ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το CNBC.

Η SpaceX έχει συμφωνήσει με νέους και υφιστάμενους επενδυτές για πώληση μετοχών αξίας έως και 755 εκατ. δολαρίων, στα 530 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNBC με γνώση του ζητήματος – αυξάνοντας την αποτίμηση της εταιρείας στα 100,3 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα τιμή της μετοχής αποτελεί αύξηση κατά 33% από την τελευταία αποτίμηση της SpaceX στα 74 δισ. δολάρια, στα 419,99 δολάρια ανά μετοχή τον Φεβρουάριο, όταν η εταιρεία συγκέντρωσε σχεδόν 1,2 δισ. δολάρια.

Η SpaceX του Μασκ είναι τώρα η δεύτερη μεγαλύτερη σε αξία ιδιωτική εταιρεία στον κόσμο, σύμφωνα με τη CB Insights, πίσω από την κινεζική Bytedance, ενώ ξεπέρασε τη Stripe.

Η αποτίμηση της εταιρείας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς η SpaceX συγκέντρωσε δισεκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει δύο πρότζεκτ: το Starship και το Starlink.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Starlink είναι το σχέδιο της εταιρείας για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου Διαδικτύου με χιλιάδες δορυφόρους, σχεδιασμένο να παρέχει Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας στους καταναλωτές οπουδήποτε στον πλανήτη.

Η SpaceX έχει εκτοξεύσει 1.740 δορυφόρους Starlink μέχρι σήμερα και το δίκτυο έχει περισσότερους από 100.000 χρήστες σε 14 χώρες, με την υπηρεσία να κοστίζει 99 δολάρια τον μήνα.

Το Starship είναι ο πύραυλος επόμενης γενιάς που αναπτύσσει η SpaceX για να στείλει ανθρώπους στο Φεγγάρι και τον Άρη. Η εταιρεία κάνει δοκιμές σε εγκαταστάσεις στο Νότιο Τέξας και έχει πραγματοποιήσει πολλές σύντομες δοκιμαστικές πτήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης