Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της Citigroup

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, 15:33
Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της Citigroup

Κατά 1,5% ενισχύεται η μετοχή της Citigroup στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά από την ανακοίνωση των κερδών β΄ τριμήνου που υποχώρησαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Η τράπεζα υπογράμμισε πως εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,3 δισ. δολαρίων ή 50 σεντς ανά μετοχή στο τρίμηνο, χαμηλότερα από τα 4,8 δισ. δολάρια ή 1,95 δολάρια ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 19,8 δισ. δολάρια από τα 18,8 δισ. δολάρια. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή 35 σεντς και έσοδα 19,1 δισ. δολαρίων.

Τα καθαρά κέρδη υπέστησαν πλήγμα από μια μεγάλη άνοδο στα αποθέματα για επισφαλή δάνεια, αποτυπώνοντας τις επιδεινούμενες μακροοικονομικές προοπτικές της Citigroup.

«Ενώ το πιστωτικό κόστος επηρέασε αρνητικά τα καθαρά μας κέρδη, οι συνολικές επιχειρηματικές μας επιδόσεις ήταν ισχυρές στο τρίμηνο και ήμασταν σε θέση να περάσουμε την πανδημία σχετικά καλά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Michael Corbat.

Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια αυξήθηκαν στα 26,4 δισ. δολάρια από τα 12,5 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο, ενώ το πιστωτικό κόστος αυξήθηκε στα 7,9 δισ. δολάρια από τα 2,1 δισ. δολάρια.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, 15:46