Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προϋπολογισμού 24,5 εκατ. ευρώ κέρδισε η Planet, επιβεβαιώνοντας -όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση- τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη διεθνή συμβουλευτική αγορά. Η εταιρεία άλλωστε, παρά την κρίση της πανδημίας, ανέλαβε σειρά σημαντικών διεθνών έργων το τελευταίο εξάμηνο συνολικού προϋπολογισμού άνω των 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η PLANET Α.Ε., η ελληνική εταιρεία επιχειρηματικών συμβουλών και διοίκησης έργων, ηγούμενη διεθνούς Κοινοπραξίας, αναδείχθηκε νικήτρια του διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για το Έργο «Infrastructure Project Facility-Technical Assistance 10 (IPF 10)» συνολικού προϋπολογισμού 24,5 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο -συνολικής διάρκειας 4 ετών- αφορά στην παροχή υπηρεσιών για την ωρίμανση μεγάλων τεχνικών έργων σε όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο και Σερβία) τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από διεθνείς χρηματοδοτικούς φορείς (Ε.Ε, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανάπτυξη και Ανασυγκρότηση, Παγκόσμια Τράπεζα, KfW κ.λπ.) και καλύπτουν τους εξής τομείς:
•    Μεταφορές
•    Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη
•    Ενέργεια
•    Κοινωνικές Υποδομές
•    Ψηφιακή Οικονομία.

Η πρωτοφανής αυτή επιτυχία για τα ελληνικά δεδομένα, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μεγάλων επιτυχιών της PLANET, η οποία, παρά την κρίση της πανδημίας, ανέλαβε σειρά σημαντικών  διεθνών έργων κατά το τελευταίο εξάμηνο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται συμβάσεις- πλαίσιο για την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στον τομέα των μεταφορών και της καινοτομίας, αλλά και συμβάσεις τεχνικής βοήθειας στην Δυτική Αφρική, τα Δυτικά Βαλκάνια και το Αζερμπαϊτζάν, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικές επιτυχίες της PLANET η οποία έχει από καιρό επενδύσει στην διεθνή παρουσία της. O πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Γιαννακόπουλος, σημείωσε σχετικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εξαιρετικές επιδόσεις της εταιρείας μας στον διεθνή στίβο, παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό που δεχόμαστε από κραταιές ευρωπαϊκές εταιρείες παγκοσμίου βεληνεκούς, δικαιώνουν τη στρατηγική μας επιλογή για εξωστρέφεια και επιβεβαιώνουν το όραμά μας για πρωταγωνιστικό ρόλο της PLANET στην ευρωπαϊκή αγορά συμβούλων μεγάλων έργων, καθώς και την ουσιαστική της συμβολή στη διαμόρφωση του νέου κοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Δυτικών Βαλκανίων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης