Να μειωθούν οι συντελεστές των δημοτικών τελών των επιχειρήσεων ζητά -ενόψει της κατάθεσης των προϋπολογισμών των δήμων για το 2021- η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ), στο πλαίσιο παρέμβασης προς την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Εισηγείται, παράλληλα, αν υπάρξουν διαφορές στις χρεώσεις για τα νέα τετραγωνικά μέτρα στο πλαίσιο του Ν. 4647/19 και σύμφωνα με το Ε9, ο υπολογισμός και η καταβολή τους να μεταφερθούν χρονικά στην 1η Ιανουαρίου του 2021 και όχι (αναδρομικά) στην αντίστοιχη ημερομηνία του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τη δήλωση εξίσωσης των τετραγωνικών μέτρων κάθε επιχείρησης με το Ε9 θα δηλωθούν από τις επιχειρήσεις πολλαπλάσια μέτρα από τα μέχρι σήμερα δηλωθέντα. Λόγω της αναδρομικότητας, οι δήμοι θα χρεώσουν στις επιχειρήσεις πολλά τετραγωνικά με τους υψηλούς συντελεστές που έχουν ψηφιστεί το 2019. Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις κληθούν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε δημοτικά τέλη για το 2020 και μάλιστα αναδρομικά, θα δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι έχουν ήδη πληγεί από τις επιπτώσεις της COVID-19» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης