Zougla Newsroom 

Ακόμα μια υπόθεση στην οποία φαίνεται πως δεν εφαρμόζεται ο νόμος για τους πλειστηριασμούς φέρνει στη δημοσιότητα ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης. Σε αυτήν όμως την περίπτωση, όπως αποκαλύπτει στη «Ζούγκλα» ο συγκεκριμένος νομικός, εμπλέκεται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος με… εταιρεία – φάντασμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκης εκπροσωπεί τον επιχειρηματία Νίκο Σγούτα ο οποίος διαθέτει εργοστάσιο σαπωνοποιίας στη Θήβα.

Όπως εξηγεί, ο βιομήχανος είχε οφειλή 335.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα. Η Εθνική πούλησε το δάνειό του στην εταιρεία Symbol investment με έδρα το Δουβλίνο η οποία στη συνέχεια ανέθεσε ως διαχειρίστρια εταιρεία την είσπραξη του δανείου και τα δικαστικά μέτρα στην εταιρεία Sepal Hellas.

H Sepal προβαίνει σε πλειστηριασμό της κύριας κατοικίας του βιομήχανου στο Παλαιό Φάληρο, τον Ιούνιο του 2022,  (πριν βγει η απόφαση του Αρείου Πάγου 822/22 που απαγορεύει στις διαχειρίστριες εταιρείες να κάνουν δικαστικές ενέργειες εναντίον των δανειοληπτών. Η συγκεκριμένη απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις  30 Νοεμβρίου του 2022) και το ακίνητο το παίρνει μια εταιρεία με την ονομασία Elnivo η οποία έχει έδρα το Πετρίτσι Βουλγαρίας και υποκατάστημα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμπλοκή Φιντιρίκου 

Διαχειριστής της μητρικής Elnivo στη Βουλγαρία εμφανίζεται – πάντα σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκη – ο επιχειρηματίας Δημήτριος Φιντιρίκος ενώ νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα ο Αλέξανδρος Βασιλείου. 

Έπειτα από τον πλειστηριασμό έγινε η μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο και ο επιχειρηματίας Σγούτας τώρα έχει υποβάλει ανακοπή στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών για την Τρίτη 17 Ιανουαρίου με την οποία ζητάει να ανατραπεί ο πλειστηριασμός διότι δεν έπρεπε να βγάλει το ακίνητο σε πλειστηριασμό η εταιρεία Sepal αφού η οφειλή ήταν προς την εταιρεία Symbol.

Παράλληλα, όπως τονίζει ο Γιώργος Μπαρτζώκης, το ακίνητο του βιομήχανου είναι μισθωμένο στον γιο του και χρησιμοποιείται ως γραφεία εταιρείας καλλυντικών. Η εταιρεία λοιπόν του Φιντιρίκου ζητάει με εξώδικο την αποβολή του ενοικιαστή, χωρίς να περιμένει την έκβαση της ανακοπής για να δουν ποιος τελικά θα είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης.

Παράλληλα ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης έκανε και μια μισθωτική αγωγή κατά του επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκου για να βεβαιώσει το δικαστήριο ότι το ακίνητο είναι μισθωμένο.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Περιμένουμε την έκβαση της δικαιοσύνης τον Μάιο όπου έχει οριστεί η δίκη για την μίσθωση του ακινήτου, ενώ στείλαμε κι ένα  εξώδικο στην εταιρεία του Δημήτρη Φιντιρίκου. Αλλά όταν ο δικαστικός επιμελητής πήγε να επιδώσει τα δικόγραφα σε διεύθυνση της εταιρείας στον Πειραιά δεν βρήκε κανέναν. Ρωτήσαμε και τους γείτονες και μας είπαν πως δεν υπάρχει εκεί τέτοια εταιρεία. Υποψιαζόμαστε λοιπόν πως πρόκειται για εταιρεία – φάντασμα. Γιατί λοιπόν ο κος Φιντιρίκος έχει την άποψη πως πρέπει να μας πετάξει έξω μετά τις γιορτές και δεν περιμένει την έκβαση του δικαστηρίου ;»

Aκούστε όλα όσα είπε στη «Ζούγκλα»:

 

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκο ο οποίος ανέφερε πως δεν θέλει να κάνει κάποια δήλωση ή τοποθέτηση. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης