Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν… όνειρα. Μοιάζει φαιδρό, μια σκέτη γραφικότητα να πει κανείς π.χ. ότι η Ελλάδα είχε… όνειρο να σηκώσει την κούπα της Ευρώπης το 2004. Δεν υπήρχε τέτοιο όνειρο. Απλά έκατσε η τράπουλα, όπως το ίδιο ισχύει στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, όταν το 1971 έφτασε στον τελικό της Ευρώπης.

Δεν έχει θέση κανένα όνειρο στη μπάλα. Έκπληξη, ναι. Στόχος, ναι. Να γίνει καλύτερη η ομάδα. Να διακριθεί σε ανώτερο επίπεδο. Να κερδίσει περισσότερα λεφτά η ΠΑΕ. Στόχος, ναι. Όνειρο, όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληρώθηκε με τον Άγιαξ ο ΠΑΟΚ. Για ποιο όνειρο να γίνει λόγος; Μήπως να κατακτήσει το champions league; Κι αν το καταφέρει η ομάδα δεν θα είναι… όνειρο, διότι κανένας δεν τολμάει να ποντάρει κι ένα ευρώ ότι ελληνική ομάδα είναι ικανή να πετύχει τόσο μεγάλη διάκριση. Όπως μπορεί η Ρεάλ και η Λίβερπουλ, η Μπάγερν και η Μπαρτσελώνα. Στόχος του ΠΑΟΚ, επιδίωξη του είναι το ένα βήμα παραπέρα. Κι αυτό μπορεί να το πετύχει και με αντίπαλο τον ανώτερο του σ’ όλους τους τομείς Άγιαξ. Ακόμα και μετά το χθεσινό 2-2, που θεωρητικά ευνοεί την ολλανδική ομάδα.

Τι έγινε στο 2-2 της Τούμπας; 

– Ο ΠΑΟΚ έβαλε δυο γκολ και δεν κέρδισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το 0-1 σε 2-1 και πάλι συνέχισε να παίζει σα να ήταν το αουτσάϊντερ.

– Ο ΠΑΟΚ ”έκρυψε” με το φοβικό παιχνίδι του τις κραχτές αδυναμίες του Άγιαξ, ιδιαίτερα αμυντικά.

– Ο ΠΑΟΚ πολύ σωστά εμφανίστηκε με δέκα παίκτες της βασικής ενδεκάδας που πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο, όμως έδειξε ότι υστερεί σε σύγκριση με την ομάδα του νταμπλ.

– Ο ΠΑΟΚ ”έδωσε” στον Άγιαξ αυτό που περισσότερο ήθελε. Την κατοχή της μπάλας.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να απλώσει ομάδα επιπέδου champions league, όχι γιατί δεν έκανε το 4-1 από το πρώτο ημίχρονο, αλλά γιατί μέχρι το 90 δεν αντελήφθη πως απέναντι είχε έναν διαφορετικό, έναν προβληματικό Άγιαξ. Σε καμιά περίπτωση την ομάδα που την περασμένη σαιζόν έδειξε την πλάτη της σε Μπάγερν, Ρεάλ, Γιουβέντους.

Ο Άγιαξ είναι μια παραδοσιακή βιομηχανοποιήμενη, δουλεμένη ομάδα που στηρίζει το παιχνίδι της στο κράτημα της μπάλας. Στην επιμονή της να διατηρεί την κατοχή. Ειδικά χθες στην Τούμπα χωρίς τη μπάλα και με σοβαρά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας της η ολλανδική ομάδα κάποιες στιγμές έμοιαζε φτερό στον άνεμο. Θα περιμένουμε στη ρεβάνς τον ΠΑΟΚ να παίξει αφού χωνέψει τα συμπεράσματα του πρώτου αγώνα. 

Διαβάστε περισσότερα στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης