Οι τελετές έναρξης και λήξης μόνο αθλητικό χαρακτήρα δεν έχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα μουντιάλ της εποχής μας. Περισσότερο στήνονται ως δήθεν καλλιτεχνικά, και πολιτιστικά event. Γι’ αυτό, άλλωστε, τις οργανώνουν σκηνοθέτες. Κυριαρχούν ο χορός και η μουσική μέσα σ’ ένα επιθεωρησιακό και φαντασμαγορικό συνδυασμό όπου κινούνται και θορυβούν δεκάδες, εκατοντάδες άτομα και κουστούμια. Από κοντά ένα όργιο φωτισμών και χρωμάτων, ο απόλυτος θρίαμβος της τεχνολογίας.

Το Κατάρ έχει αποφασίσει να παίξει δυτικά. Έτσι να μπει στο χάρτη, με τα δις από τα έτοιμα έσοδα του, που δεν ξέρει που να τα επενδύσει. Τόσα πολλά είναι, ατέλειωτα είναι τα δολάρια από τον φυσικό πλούτο της μικρής χώρας, το ένα δέκατο τρίτο σε σύγκριση με την έκταση της Ελλάδος,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντάξει έδειξαν καμήλες και κελεμπίες, τις ρίζες τους σα φυλή μπαστάρδικη της ερήμου, αλλά όλα αυτά πέρασαν σε δεύτερο και τρίτο πλάνο. Η δυτική κουλτούρα, οι ρυθμοί της ροκ, της ποπ, και της μέταλ καπέλωσαν την τελετή έναρξης, που έχασε το στοίχημα και των εντυπώσεων. Η απόλυτη επιτυχία, ένα μικρό φιάσκο και ως μίμηση. 

Αποφασίσανε με το ένα χέρι στην καρδιά και το άλλο στην τσέπη και, υποτίθεται, σύμφωνα με τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου να γίνει το μουντιάλ στο Κατάρ. Καλά, ρε, στο Κατάρ; Ναι, στο Κατάρ, έχει πολλά φράγκα το μαγαζί και οι άνθρωποι έχουν κάθε διάθεση να ξοδεύουν. Δεξιά κι αριστερά. Στο φινάλε καθόλου ευγενικό να τους σνομπάρουμε.

Εντάξει, να το δεχθούμε. Και να βάλουν και το Κατάρ να παίξει μπάλα; Δεν φτάνει να τους ανατεθεί η διοργάνωση; Δεν υπάρχει στους αιώνες μεγαλύτερη διαφήμιση απ’ αυτή σ’ όλο το γλόμπο, για το πλούσιο χωριό, λέω για το κρατίδιο που λέγεται Κατάρ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποδόσφαιρο, για να κάνουμε ταμείο, είναι show. Πρώτα αυτό και μετά όλα τα άλλα. Με ομάδες γειτονιάς το θέαμα πέφτει κατακόρυφα στο σπουδαιότερο τουρνουά, στο μουντιάλ. Αν η εθνική του Κατάρ λάβει μέρος στο ελληνικό πρωτάθλημα θα υποβιβαστεί. Να κερδίσει τις Λαμίες και τους Λεβαδειακούς; Αδύνατον. Απέναντι στις ομαδάρες του Παναιτωλικού και του Βόλου το Κατάρ χωρίς υπερβολή είναι ομαδίτσα.

Άσε το δεύτερο ημίχρονο, όπου όλα ήδη είχαν κριθεί με τα δυο γκολ του Εκουαδόρ. Στο πρώτο ημίχρονο το έργο δεν αντέχει σε κριτική. Στο παιχνίδι μετράνε κατοχή, τελικές, κόρνερ και τα λοιπά. Αν βάλει κανείς στη ζυγαριά το Κατάρ, μετράς απλά πόσες φορές αλλάξανε τη  μπάλα απέναντι στην πολύ αργή ομάδα του Εκουαντόρ.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Το σκάνδαλο με τις αεριωθούμενες βαλίτσες και τα πετροδολάρια του Κατάρ, διάβασε apodytiriakias,gr

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ ΑΕΡΙΩΘΟΥΜΕΝΕΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΙΩΝ | apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης