ΠΚ

Λένε πως το σύνθημα είναι ο καθρέφτης των συνδικαλιστών ή των πολιτικών που το εμπνεύστηκαν. Αν αυτό ισχύει, το σύνθημα σε πανό της ΟΛΜΕ εξηγεί μία σειρά από ερωτήματα που βασανίζουν τους ειδικούς. Πώς δηλαδή εξελίσσεται η εφαρμογή των σύγχρονων απόψεων και τεχνικών στην Παιδεία. Αν η Εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι ποιοτικά και ποσοτικά ικανοποιητική σε σχέση με τα διεθνή στάνταρ. Αν το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι ενημερωμένο, εκπαιδευμένο, πληροφορημένο, μορφωμένο και αξιολογημένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα σύνθημα, λοιπόν είναι, λένε, ο καθρέφτης εκείνων που το υπογράφουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, της ΟΛΜΕ. Η οποία αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί τη συστηματική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και άρα και του εαυτού της. Η ΟΛΜΕ είναι η ομοσπονδία των επαγγελματιών εκπαιδευτικών, για όποιον δεν το ξέρει.

Την Τετάρτη, λοιπόν, στις 14 Μαΐου του σωτηρίου έτους 2020, εμφανίστηκε ένα πανό σε μία πορεία διαμαρτυρίας με ένα πρόσταγμα. «Απέσυρε» διέταζε με επιμονή το πανό, αυτοί που το κρατούσαν και εκείνοι που το υπόγραψαν. Μόνον που αυτή η προστακτική δεν παίρνει εσωτερική αύξηση, αγαπητοί καθηγητές. «Απόσυρε» είναι η σωστή γραφή της λέξης.

Αν το σύνθημα είναι ο καθρέφτης εκείνων που το υπογράφουν, τότε οι καθηγητές που παρακάθονται στη ΔΣ της Ομοσπονδίας αντιμετωπίζουν, σοβαρά τώρα, πρόβλημα αξιολόγησης. Για τον λόγο αυτόν την τρέμουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης