Ο μητροπολίτης του Τορόντο και οι εκατό ομογενείς περίμεναν… μάταια, για να συναντήσουν τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, στη μεγάλη αίθουσα της Έκθεσης, στον πρώτο όροφο, απέναντι από τη γερουσία.

Τι κι αν τραγούδησαν τον εθνικό μας ύμνο, τι κι αν η χορωδία τους είχε φροντίσει για όλα. Οι ομογενείς τα… είπαν και οι ομογενείς τα… άκουσαν. Άφαντος ο πρόεδρος, ο οποίος δεν τους έκανε τελικά την τιμή να παραστεί στην εκδήλωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της zougla.gr, τα παιδιά της ομογένειας από τον Καναδά και ο μητροπολίτης τους, επ’ ευκαιρία της επισκέψεώς τους στη χώρα μας και στη Βουλή, ζήτησαν να έχουν τη χαρά και την τιμή να δουν από κοντά το πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Φίλιππο Πετσάλνικο. Η επιμονή τους έφερε αποτελέσματα, αφού πήραν την υπόσχεση ότι τελικά θα πάει κοντά τους ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης.

Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης οδήγησαν τα παιδιά στον εκθεσιακό χώρο (το γραφείο του προέδρου ανοίγει μόνο για εκείνα τα παιδιά που σπάνε τον κουμπαρά τους και δίνουν το χαρτζιλίκι τους για να σωθεί η χώρα) και όλοι περίμεναν τον αντιπρόεδρο.

Είδαν και απόειδαν τα εκατό Ελληνόπουλα, και μια και δεν πήγαινε κανένας, έκαναν μόνα τους τη γιορτή, για να ’χουν και κάτι να λένε, όταν επιστρέψουν στη χώρα τους.

Ευτυχώς που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, άνοιξε τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και τους υποδέχθηκε με τις τιμές που αρμόζουν στους «πρέσβεις» του ελληνικού πολιτισμού μας στο εξωτερικό, σώζοντας έτσι και την πατρίδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης