Θραύση έκαναν στα πάρτι τα γλειφιτζούρια με γεύση αψέντι που έφτιαχνε ο Jason Darling. Αποφασίζοντας να κάνει την ιδέα του επάγγελμα, άνοιξε το 2007 την εταιρεία Lollyphile με τη σύντροφό του Maria, επεκτείνοντας στη συνέχεια τους πειραματισμούς του στα όρια ή ίσως και πέρα από αυτά, προτείνοντας γλειφιτζούρια με γεύση μπλε τυριού, τζίντζερ, γουασάμπι ή… μητρικού γάλακτος.

Ο Darling σε συνέντευξή του στη «Huffington Post» δήλωσε πως οι ασυνήθιστες γεύσεις των γλειφιτζουριών του έχουν μεγάλη απήχηση στους… μεθυσμένους. «Ρωτάω: “Θέλετε να δοκιμάσετε γλειφιτζούρι με γεύση μητρικού γάλακτος;”. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έλεγαν “όχι”, αλλά οι μεθυσμένοι απαντούν “ναι, γιατί όχι;”» υποστηρίζει. «Μετά με κοιτάζουν στα μάτια και μου λένε: “αυτό είναι φανταστικό” ή “αυτό είναι απαίσιο” και είναι πάντα ειλικρινείς επειδή είναι ξένοι, δεν τους νοιάζει» τόνισε.

«Αν κάτι αρέσει σε μεθυσμένους, το βάζω και στην ιστοσελίδα μου. Από εκεί το προϊόν είναι προσβάσιμο σε όσους ενδιαφέρονται για μια γαστρονομική περιπέτεια. Απευθύνομαι κυρίως σε ενηλίκους, επειδή πιστεύω πως όλη η βιομηχανία της ζαχαροπλαστικής έχει επίκεντρο τα παιδιά. Βέβαια και τα παιδιά μπορούν να φάνε τα προϊόντα μου, απλή ζάχαρη είναι, αλλά απευθύνομαι και σε ενήλικες» πρόσθεσε.

Πολλά από τα γλειφιτζούρια έχουν γεύση αλκοολούχων ποτών, ενώ για αυτό που έχει γεύση μητρικού γάλακτος ανέφερε: «Είχαμε τρεις φίλες που είχαν μωρά ταυτόχρονα και λέγαμε με τη φίλη μου πως το μητρικό γάλα πρέπει να έχει απίθανη γεύση. Τους ζητήσαμε να μας δώσουν λίγο από το γάλα τους, το δοκιμάσαμε και ήταν πολύ καλό, οπότε αρχίσαμε να προσπαθούμε να πετύχουμε τη γεύση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης