Για το πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «The Green City» που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, ενημερώθηκαν εκ του σύνεγγυς μαθητές του 1ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας και πολίτες που βρέθηκαν στο Πάρκο Καραμανλή, σήμερα το πρωί, ενώ παρίσταντο ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός και ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς.

Οι μαθητές και οι παριστάμενοι γνώρισαν με βιωματικό τρόπο την αξία της ανακύκλωσης και επιβραβεύτηκαν ανακυκλώνοντας διαχωρισμένα υλικά (χαρτί, πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, κά), κερδίζοντας πόντους, ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που προσκόμισαν στα Κινητά Πράσινα Σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός αναφερόμενος στο πρόγραμμα που πραγματοποιείται τον τελευταίο χρόνο σε όλους τους δήμους της Αττικής με μότο «Ανακυκλώνω, Συμμετέχω, Κερδίζω», επισήμανε ότι δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών στον τομέα αυτό. «Σήμερα τα παιδιά βιώνουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, της αύξησης των επιπέδων του CO2 κά και μέσα από αυτήν την πολύ σημαντική δράση, προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος», επισήμανε ο κ. Αυγερινός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης