Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας της Φύσης (Nabu) του Βρανδεμβούργου τα ζώα υποφέρουν επίσης από την ζέστη η οποία επικρατεί αυτή τη στιγμή και την ξηρασία την οποία προκαλεί. 

Οι λίγες εναπομείνασες φυσικές πηγές νερού για τα πουλιά, τα έντομα και τα μικρά θηλαστικά έχουν ήδη στεγνώσει, όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η οικολογική οργάνωση. Γι αυτό οι περιβαλλοντολόγοι της ζητούν να τοποθετηθούν παντού ποτίστρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό θα μπορούσε να γίνει στον κήπο, στη βεράντα ή σε ένα μπαλκόνι του σπιτιού μας. «Για να μην αναπτυχθούν παθογόνοι μικροοργανισμοί, το νερό πρέπει να παραμείνει καθαρό», τονίζει η διευθύντρια της Ένωσης Προστασίας της Φύσης (Nabu) του Βρανδεμβούργου, Κριστιάνε Σρέντερ. «Ιδίως τα σποροφάγα / καρποφάγα πτηνά εξαρτώνται από τις φυσικές πηγές νερού, επειδή η τροφή τους περιέχει λίγη υγρασία», όπως λέει.

Σύμφωνα με την Σρέντερ, και οι κάτοικοι του κήπου, όπως είναι οι σκαντζόχοιροι και τα έντομα, χρειάζονται επίσης πρόσθετο νερό αυτή τη στιγμή. Συνέστησε δε οι ποτίστρες να τοποθετούνται σε ένα φωτεινό και απάνεμο μέρος κοντά σε φυτά φιλικά προς τις μέλισσες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Nabu, «τα δέντρα των δρόμων είναι επίσης πολύ στρεσαρισμένα λόγω της ξηρασίας και θα μπορούσαν να βοηθηθούν από τους ανθρώπους. Λίγοι κουβάδες νερό κάθε βράδυ θα ήταν αρκετοί για να τα βοηθήσουν». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: dpa

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης