Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία του νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Ηλιούπολης. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, εγκρίθηκε η μελέτη του σχετικού έργου και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 445.300 ευρώ, εκ των οποίων τα 372.000 ευρώ προορίζονται για την κατασκευή του καταφυγίου, τα 23.300 ευρώ για την προμήθεια κατάλληλων αναγνωστών σήμανσης ζώων και προμήθεια του λοιπού εξοπλισμού και τα 50.000 ευρώ για τις υπηρεσίες στείρωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αλλά και για τις υπόλοιπες κτηνοτροφικές υπηρεσίες που θα παρέχονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για τον δήμο μας και αποτελεί συνέχεια των ενεργειών της δημοτικής Αρχής για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης και στη συνέχεια είπε: «Βασική προτεραιότητά μας αποτελεί η προστασία τους, μέσω της δημιουργίας όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους κι ένα μεγάλο βήμα θα γίνει με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου. Οι νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι οι πλέον σύγχρονες, όπως επίσης και ο εξοπλισμός τους και θα ενισχύσουν σημαντικά την περισυλλογή, τη φιλοξενία και κυρίως τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας».

Και ο κ. Χατζηδάκης κατέληξε: «Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με αμείωτο ρυθμό και ενδιαφέρον, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας και με γνώμονα πάντα τη σωστή και πολιτισμένη διαχείριση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης