Ο Φιλάκιας είναι ένα λυκόσκυλο, το οποίο πήρε το όνομά του από τα φιλιά που δίνει στους δύο ανθρώπους οι οποίοι τον ταΐζουν εδώ και χρόνια που βρίσκεται στον δρόμο: τον Γιώργο και την Ελένη. Είναι 8 ετών και έζησε όλη του τη ζωή στον δρόμο, στο προαύλιο μιας αποθήκης τροφίμων στην Παιανία και στην τριγύρω περιοχή. Δυστυχώς, μετά από τόσα χρόνια σε αγγελίες, κανένας δεν τον ζήτησε.

Επειδή είναι κτητικός με άλλα αρσενικά, αρκετές φορές βρέθηκε δαγκωμένος, λαμβάνοντας στη συνέχεια τη φροντίδα από τους φιλόζωους που τον προσέχουν. Τώρα όμως εντοπίστηκε με μεγάλη αιμορραγία στα γεννητικά του όργανα από δάγκωμα, χάνοντας πολύ αίμα. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κτηνιατρείο, όπου τον έραψαν και του χορήγησαν ισχυρή αντιβίωση. Θα χρειαστεί θεραπεία καλαζάρ. Αναγκαστικά πήγε σε πανσιόν για το χρονικό διάστημα της θεραπείας, καθώς στον δρόμο δεν μπορούσε αυτό να γίνει με συνέπεια. Το κόστος το καλύπτει εθελοντής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στην αγορά της φαρμακευτικής αγωγής, μπορούν να καταθέτουν χρήματα στον λογαριασμό του σωματείου «Stray»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων – Stray.gr
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αρ. Λογ. 059/296009-54
IBAN: GR9001100590000005929600954
SWIFT BANK (BIC): ETHNGRAA
με αιτιολογία: Φιλάκιας

Περισσότερες πληροφορίες για τον Φιλάκια:
– pavlosk@gmail.com
– Τηλ 6938 957397.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης