Δεκτή έκανε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την πρόταση της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) για σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα της ποιότητας της ενημέρωσης, της αντιμετώπισης της κρίσης και το μέλλον των ΜΜΕ.
Στη διακομματική επιτροπή θα μετέχουν και εκπρόσωποι των δημοσιογράφων και των ιδιοκτητών.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, Κώστας Γκιουλέκας προανήγγειλλε τη σύσταση μιας ακόμη επιτροπής που θα εξετάσει τα θέματα των portals καθώς κι ένα πρόγραμμα που επεξεργάζεται με το υπουργείο Παιδείας για τη διάθεση εφημερίδων στους μαθητές της Τρίτης Λυκείου.
Ο υφυπουργός εξέφρασε την αντίθεσή του στις μετρήσεις τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων καθώς και στις προσφορές των εφημερίδων με τα DVD και τα δώρα.
Σχετικά με την κρατική διαφήμιση, ο κύριος Γκιουλέκας χαρακτήρισε “πολύ καλή” την πρόταση για μια δημόσια κεντρική υπηρεσία κατανομής της, αλλά θα πρέπει, όπως είπε, να ρυθμιστούν και πολλά άλλα θέματα.
Για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να κλείσουν, απαιτούνται όμως προσεκτικά βήματα επειδή υπάρχει κοινοτική νομοθεσία και σε σύντομο χρόνο θα είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε ανακοινώσεις.

