Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση σε βάρος του απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023, 09:05
Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση σε βάρος του απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του

Με μήνυση απαντά στον απόστρατο αστυνομικό που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας για την υπόθεση στον ΑΝΤ1, ο υπουργός ανέφερε σχετικά: «Στις 11:00 πάω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον απόστρατο αξιωματικό για τη συκοφαντία του».

Ενώ πρόσθεσε: «Στην υπόθεση της καταγγελίας. Για πάρα πολλούς μήνες ο άνθρωπός που ήταν διοικητής (σ.σ. στο εσωτερικών υποθέσεων) διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μου παρείχε ενημέρωση, ιδίως για θέματα που έφτασαν και αφορούν ενδεχόμενες εμπλοκές στελεχών ή αστυνομικών. Δεν υπήρξε τέτοιου είδους ενημέρωση και ω του θαύματος όταν γίνονται οι κρίσεις και αξιολογούμε ότι ο συγκεκριμένος πρέπει να αποστρατευτεί.

Ένας ακόμα αστυνομικός μισή ώρα πριν αποστρατευτεί κατέθεσε σ’ αυτόν που αποστρατευόταν ότι ο Καραμαλάκης τον πίεσε να κουκουλώσει υπόθεση του γιου μου, πριν 1,5 χρόνο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχει την παραμικρή σχέση εκ των πραγμάτων. Ούτε αυτός που έκανε την κατάθεση λέει για μένα. Αναπαράγουν ιστορίες που δεν αφορούν εμένα. Δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό. Είμαστε δύο μήνες πριν από τις εκλογές, μόλις ετέθη υπόψιν μου το γεγονός, δική μας δουλειά είναι η κάθαρση όπου υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Αυτός που έκανε την καταγγελία, μου είπε ο κ. Κούγιας, ότι έχει οικογενειακή επιχείρηση με πρατήρια βενζίνης. Εγώ μένω σε μια ουσία. Δεν αναρωτιέται κανείς, γιατί όλα αυτά βγήκαν αμέσως μετά τις κρίσεις των αξιωματικών; Σπάσαμε αυγά. Ήταν πολιτική επιλογή και απόφαση δική μου και του πρωθυπουργού. Εγώ στο υπουργείο πήγα πριν 16 μήνες, εργάζομαι 24 ώρες το 24ωρο, σε άριστη συνεργασία με τους αστυνομικούς εκτός από λίγες περιπτώσεις, που είμαι υποχρεωμένος να τις διερευνώ. Δεν πρόκειται να με κάμψουν με συκοφαντίες, το φως της αλήθειας είναι ισχυρότερο. Θα συνεχίσω να υπηρετώ τις ιδέες που πιστεύω».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023, 11:36