Την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού πήρε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος έπειτα από πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ αποφασίστηκε να μη λαμβάνει την ετήσια χρηματοδότηση των 100.000 ευρώ για το ποσοστό που πήρε στις ευρωεκλογές.

Το Ποτάμι στις τελευταίες ευρωεκλογές του 2019 είχε ποσοστό 1,52%. Αυτό του επιτρέπει να χρηματοδοτείται μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές με ένα ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ ετησίως (500.000 ευρώ συνολικά), όπως άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν με όλα τα κόμματα που έχουν πάρει στις εκλογές πάνω από 1,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν το Υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί για τυπικούς λόγους να σταματήσει τη χρηματοδότηση, τότε το Ποτάμι θα ζητήσει το ποσό να πηγαίνει σε υποτροφίες του ΕΚΠΑ.

Σχετικά με τους λόγους της αναστολής λειτουργίας του Ποταμιού, το Πολιτικό Συμβούλιο αναφέρει πως η αμετάκλητη απόφαση του επικεφαλής να παραιτηθεί, σε συνδυασμό με την πολιτική συγκυρία και τα όσα έχουν συμβεί και έχουν πλήξει πολλαπλώς το Ποτάμι, κάνει δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας του με τρόπο που να απαντάει στην ιστορία του. «Ο κίνδυνος να μετατραπούμε σε “κόμμα-σφραγίδα” είναι υπαρκτός και ανεξάρτητος από τις δικές μας προθέσεις» σημειώνουν, προσθέτοντας ότι «αυτή η κατάληξη δεν αξίζει στο Ποτάμι.

Εν τω μεταξύ, στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου γίνεται ένας συνοπτικός απολογισμός της πεντάχρονης ιστορίας του Ποταμιού και μεταξύ άλλων επισημαίνεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αγωνιστήκαμε με σχέδιο και πάθος και ωθήσαμε την κοινωνία να κάνει βήματα μπροστά. Πολεμηθήκαμε άγρια από όλους αυτούς που θεωρούν την πολιτική ως κομματικό φέουδο και τη χρησιμοποιούν για να έχουν οι ίδιοι και οι παρέες τους μια άκοπη ζωή. Νικήσαμε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς να μιμηθούμε την ηθική, τον τρόπο οργάνωσης, ψηφοθηρίας και δανειοδότησης των παραδοσιακών σχημάτων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης