ΑΝΕΛ για τις ευρωεκλογές: Σκεπτόμαστε και υιοθετούμε την Ευρώπη του ανθρωπισμού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, 15:06
ΑΝΕΛ για τις ευρωεκλογές: Σκεπτόμαστε και υιοθετούμε την Ευρώπη του ανθρωπισμού

«Σκεπτόμαστε και υιοθετούμε την Ευρώπη του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και των εθνικών κρατών. Απορρίπτουμε μεθοδεύσεις διάλυσης-διαμελισμού των εθνών-κρατών και υποταγής των ανθρώπων της Ευρώπης σε ψυχρούς αριθμούς αντιδημοκρατικών διευθυντηρίων, που σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς.».

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεόδωρου Τουσουνίδη όπου παρουσιάζεται η διακήρυξη των ευρωεκλογών 2019 των ΑΝΕΛ. Όλα τα σημεία της Διακήρυξης αποτελούν για τους ΑΝΕΛ «Κοινωνική Επιταγή για τη δημιουργία ενός νέου ιδεολογικού ρεύματος ευρωσκεπτικισμού με κατεύθυνση τον ΑΝΘΡΩΠΟ και την επαναφορά στις Θεμελιώδεις Αρχές ίδρυσης της ΕΕ, δηλαδή στο Σεβασμό και στην Ισότιμη Συνεργασία των Εθνών- Κρατών», όπως τονίζει ο κ. Τοσουνίδης.

Όπως επισημαίνουν οι ΑΝΕΛ στη διακήρυξή τους για τις ευρωεκλογές:

«Σε μια εποχή, που οι Δημοκρατικοί Θεσμοί δοκιμάζονται και συναντούν προκλήσεις περιορισμών από τις επεκτατικές τάσεις ενός οικονομικού φασισμού.

Σε ένα θεσμικό περιβάλλον, όπου οι Οικουμενικές Αρχές του Ανθρωπισμού, της Δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης τείνουν να μπουν στο περιθώριο και τη θέση τους καταλαμβάνουν απάνθρωπα καταπιεστικοί οικονομίστικοι κανόνες.

Σε μία Ευρώπη, που η περιστολή δικαιωμάτων προκαλεί την περιθωριοποίηση συνανθρώπων μας και αφήνει χώρο για την ανάπτυξη ακραίων πολιτικών αντιλήψεων.

Σε έναν κόσμο, που κάποιοι θέλουν να σχεδιάσουν για εμάς, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΕΜΑΣ.

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ τις σκέψεις μας για μία Ανθρωποκεντρική Ευρώπη με:

Σταθερή προσήλωση, αλλά και επάνοδο στη Θεμελιακή Βάση Ίδρυσης της Ε.Ε. και των πρόδρομων μορφών αυτής, που είναι ο Σεβασμός και η Ισότιμη Συνεργασία των Εθνών - Κρατών της Ε.Ε. ως απαραίτητων κυττάρων δημιουργίας και «επώασης» πολιτισμού, πνευματικής και τεχνικής μορφής, στο οικείο περιβάλλον των παραδόσεων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των Λαών των Εθνών - Κρατών.

Ενίσχυση των Θεμελιακών Αρχών του Οικουμενικού Ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης μεταξύ των Ανθρώπων, των Λαών και των Εθνών της Ε.Ε., ως κρίσιμου παράγοντα άμβλυνσης και εξομάλυνσης των μεταξύ τους αντιθέσεων και προαγωγής της συνεργασίας αυτών.

Εμβάθυνση Θεσμικών Κανόνων για τη λειτουργία της οικονομικής δράσης κάθε μορφής με βάση τις Αρχές του Κοινού Συμφέροντος των Λαών και των Εθνών της Ένωσης, της Αναλογίας, του Σεβασμού στην Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, της αναλογικής Προστασίας των οικονομικά αδύναμων μερών καθώς και της Αρχής της Διαφάνειας.

Εμπέδωση στην παιδεία των Λαών των παραπάνω Θεμελιωδών Αρχών της Ανθρωποκεντρικής Ευρώπης και της λήψης κατάλληλων δράσεων για την υιοθέτηση βασικής εκπαίδευσης 12 ετών στους πολίτες των Κρατών - Μελών της Ένωσης.

Αύξηση δημοκρατικής νομιμοποίησης των θεσμικών οργάνων της Ένωσης.

Διάδοση των παραπάνω Ανθρωποκεντρικών Αρχών του Οικουμενικού Ανθρωπισμού στα συνεργαζόμενα με την Ένωση Κράτη με στόχο την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης των ανθρώπων σε αυτά, προκειμένου να επιτευχθεί ο Σεβασμός στην Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ανθρώπους να ζουν στους τόπους καταγωγής τους.

Αντιμετώπιση πιθανών αποτελεσμάτων Ανθρωπιστικών κρίσεων με γνώμονα τις Αρχές του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης και της αναλογίας πληθυσμών.»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, 15:08