Αρ. Πελώνη: Νομοθετική πρωτοβουλία για το ελληνικό #metoo

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021, 17:43
Αρ. Πελώνη: Νομοθετική πρωτοβουλία για το ελληνικό #metoo

Τη λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση, μετά τις ανατριχιαστικές ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας προανήγγειλε η αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η κα Πελώνη επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί στην κατεύθυνση της δημιουργίας κώδικα δεοντολογίας και ενημέρωσε ότι την Πέμπτη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για όλα τα θέματα και κυρίως για το ζήτημα της ποιότητας του δημόσιου διαλόγου.

«Η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει στο σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους προς όλους. Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

»Ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξάρχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου. Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021, 17:43