Διαμαρτυρία Κατρίνη για τη μη παραχώρηση αίθουσας της Βουλής για τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, 20:19
Διαμαρτυρία Κατρίνη για τη μη παραχώρηση αίθουσας της Βουλής για τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Τη διαμαρτυρία του για τη μη παραχώρηση αίθουσας του Κοινοβουλίου την προσεχή Κυριακή το μεσημέρι, προκειμένου να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, εξέφρασε -στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή- ο επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης. 

Το ΚΙΝΑΛ είχε προγραμματίσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με ομιλία του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη, με θέμα την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την Κυριακή, 30/01/2022, στις 12:00, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, απάντησε ότι ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε να συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος, την ίδια στιγμή που αρχίζουν οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, κατά τη διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

Στη, δε, περίπτωση που παραχωρήθηκε αίθουσα, για συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή άρχιζε πριν από την έναρξη νομοθετικής διαδικασίας στην Ολομέλεια της Βουλής, υποστήριξε ο κ. Τασούλας. «Θεωρώ ότι η ταυτόχρονη διαδικασία είναι - αν μη τι άλλο - προβληματική, για τη βαρύτητα της διαδικασίας (συζήτησης πρότασης δυσπιστίας) και η πρακτική αυτή πρέπει να λυθεί στη διάσκεψη των προέδρων» -συνέχισε- είπε ο σημειώνοντας ότι «πρέπει να διαφυλαχθεί μια κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως είναι η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, 20:20