Τη έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής σχετικά με τις πρωτόγνωρες καθυστερήσεις και την πρωτοφανή κωλυσιεργία εκ μέρους της Δικαιοσύνης, ως προς τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης «Noor 1», αλλά και τον ρόλο και την εμπλοκή των πρωταγωνιστών της.

Ο κ. Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για καθυστερήσεις στην τοποθέτηση ανακριτή, αναφερόμενος στην κωλυσιεργία που παρατηρείται ως προς την ολοκλήρωση της ανάκρισης για τη δίωξη του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του σε βαθμό κακουργήματος για αυτήν την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται, πως η εισαγγελέας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα έχει προ καιρού, δηλαδή εδώ και πολλούς μήνες, καταλήξει στα συμπεράσματά της και στην άσκηση διώξεων κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του.

Δείτε την ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Βουλή

Η ομιλία: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κύριε Πρόεδρε, κατ’ αρχήν θέλω να διαμαρτυρηθώ εντόνως, διότι έχετε καταλύσει τον Κανονισμό της Βουλής και βλέπετε τι συμβαίνει. Δεν τηρείτε τους χρόνους των ομιλιών, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα κόμματα να μην έχουμε καν το δικαίωμα του λέγειν στη Βουλή. Αφήνετε να διεξάγεται ένας εκτός Κανονισμού διάλογος, όσον αφορά στο χρόνο, μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν κανένα ρόλο.

Σας λέω ότι εμείς συμμετέχουμε τελευταία φορά σε τέτοιου είδους συζήτηση. Ζητούμε την εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής και ζητούμε και το σεβασμό σας απέναντι σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, και στα μικρότερα κόμματα και στα μεγαλύτερα. Δεν είναι δυνατόν να παραβιάζεται ο Κανονισμός σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής.

Ο κ. Μητσοτάκης έφυγε, βέβαια, διότι ξέρει πολύ καλά ότι εγώ πρωτοεξελέγην βουλευτής το 1993 και ενετάχθη στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία ήταν τότε πρόεδρος ο πατέρας του, προερχόμενος από τον Κωστή Στεφανόπουλο και τη ΔΗΑΝΑ.

Η Νέα Δημοκρατία που εγώ υπηρέτησα, ήταν η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Κώστα Καραμανλή, του Μιλτιάδη Έβερτ, ήταν η Νέα Δημοκρατία εκείνη η οποία ουδέποτε συνεργάστηκε με τα άκρα. Όταν ερωτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής εάν θα συνεργαστεί με τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, η απάντησή του ήταν «δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα», τα άκρα αυτά τα οποία ουσιαστικά σας καθοδηγούν στη σημερινή κατάντια ενός ιστορικού κόμματος.

Εγώ δεν κάθισα ποτέ στα ίδια έδρανα με τον κ. Βορίδη. Δεν υπήρξα ποτέ μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη ή με τον Πλεύρη ή με όλους αυτούς οι οποίοι σήμερα εξουσιάζουν και καθοδηγούν τη Νέα Δημοκρατία, με αυτά τα άκρα που δεν συνεργαζόταν ο Κώστας Καραμανλής.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό, κ. Πρόεδρε. Είναι το ότι η Νέα Δημοκρατία σήμερα, όπως δυστυχώς αποδείχθηκε και κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, έχει μετατραπεί στον πολιτικό βραχίονα μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία καλύπτεται πίσω από εκδοτικά συμφέροντα. Έδειξε ο Πρωθυπουργός αρκετά πρωτοσέλιδα.

Εγώ θα σας θυμίσω ότι πριν από λίγους μήνες εκλήθη εδώ και έγινε ολόκληρη συνεδρίαση της Βουλής για πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για Εξεταστική Επιτροπή, η οποία στηριζόταν στο διάλογο του κ. Γιαννουσάκη, ενός κρατούμενου στις φυλακές για εμπορία ναρκωτικών.

Και τι απέδειξε η Δικαιοσύνη; Η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι ο διάλογος για τον οποίον εγώ εκλήθη για να απολογηθώ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης, ήταν πλαστογραφημένη υποκλοπή από τη συμμορία των ναρκωτικών του NOOR 1. Και δεν είπαν ούτε ένα «συγγνώμη». Δεν είχαν την τσίπα να έρθουν εδώ και να πουν ένα «συγγνώμη», να ζητήσουν συγγνώμη από έναν Βουλευτή που κάθισε σε αυτά τα έδρανα 20 χρόνια, γιατί ακριβώς παίρνουν γραμμή, γιατί δικηγόρος του κ. Μαρινάκη και του κ. Κουρτάκη είναι ο κ. Βορίδης, ο βουλευτής και καθοδηγητής της Νέας Δημοκρατίας.

Και, βέβαια, δεχόμαστε επιθέσεις με λάσπη από όλα τα μέσα που κατέχει αυτή η εγκληματική οργάνωση, της οποίας η Νέα Δημοκρατία αποτελεί πολιτικό βραχίονα.

Και για να εξηγούμαστε: Ζητάτε να επανέλθετε στην εξουσία. Για να επανέλθουν ποιοι; Πρώτα από όλα, για να μπουν στο αρχείο αυτές οι υποθέσεις που αφορούν τις εγκληματικές οργανώσεις. Και, βεβαίως, εδώ οφείλω να πω ότι δεν έχουμε πράξει ως Κυβέρνηση αυτά που οφείλουμε να έχουμε πράξει για την απονομή της Δικαιοσύνης.

Διερωτώμαι: Πώς είναι δυνατόν σε κάποια κακουργήματα να ορίζεται ανακριτής μέσα σε μια εβδομάδα και στην υπόθεση του NOOR 1, έχοντας ασκηθεί ποινικές διώξεις για εμπορία ναρκωτικών, για προμήθεια ναρκωτικών, για διακίνηση ναρκωτικών – τριών τόνων ηρωίνης – να μην έχει οριστεί ακόμα ανακριτής γιατί δεν συνεδριάζει το Εφετείο Πειραιώς; Ζητώ από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να έρθει και να μας το πει.

Επίσης, πώς είναι δυνατόν ο Εισαγγελέας που αναλαμβάνει, με διορισμό από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την αναίρεση για τα στημένα παιχνίδια, να είναι ο μόνος δικαστικός από τους 22, ο οποίος έχει αντιταχθεί στο Συμβούλιο υπέρ του κυρίου Μαρινάκη; Διότι, βεβαίως, το παρακράτος συνεχίζει να διοικεί.

Ελέγχθηκαν ποτέ οι αναφορές στη Βουλή και σε μέσα ενημέρωσης για το διορισμό παιδιών δικαστών σε εφοπλιστικά συμφέροντα, τα οποία τυγχάνει να συμπίπτουν με αυτά του κ. Μαρινάκη; Δεν ελέγχθηκαν.

Ποιοι θέλουμε να έρθουν εδώ, λοιπόν, να κυβερνήσουν; Ποιες υποθέσεις θέλουμε να κλείσουμε;

Δεν έφυγε επί δικών μου ημερών ο Καραβέλας, γιατί δεν είχε διαβιβαστεί από το Υπουργείο Εξωτερικών η εντολή στην Αστυνομία. Εγώ δεν έχω βίλα στην Τήνο δίπλα από τη βίλα του Χριστοφοράκου. Δεν γνωρίζω, ούτε θα γνωρίσω ποτέ στη ζωή μου, τα στελέχη της NOVARTIS. Ο «Ερυθρός Σταυρός» δεν έδωσε στην κόρη μου ή στον γιο μου 300.000 ευρώ για να κάνει τον έρανο και ούτε έχουν ανοιχτεί ποτέ εταιρείες δικών μου συμφερόντων ή των συγγενών μου.

Ο κ. Γεωργιάδης κάποτε φώναζε εδώ για τον πατέρα μου, για ένα σκάφος αναψυχής. Ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ, ελέγχθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ και ουδέν ευρέθη. Ούτε μία «συγγνώμη» δεν άκουσα. Βεβαίως και πρέπει να ελεγχόμαστε οι πολιτικοί. Ο πατέρας μου πέθανε από καρκίνο. Ογδόντα έξι χρονών επιχειρηματίας, ποτέ δεν είχε κατηγορηθεί για τίποτα. Τον εξευτελίσατε, ελέγχθηκε, αθωώθηκε, αλλά έφυγε από τη ζωή.

Αυτού του είδους τις πρακτικές, η Νέα Δημοκρατία που γνώρισα εγώ, δεν είχε εφαρμόσει ποτέ. Τώρα εφαρμόζονται αυτές οι πολιτικές. Και διαμαρτύρεστε όταν ελέγχουν εσάς. Θα έπρεπε να είχατε την ίδια συμπεριφορά όταν εσείς απειλούσατε εμάς ή, τουλάχιστον, όταν έβγαινε το πόρισμα, να έχετε τη δύναμη και την ανδρεία να πείτε ένα «συγγνώμη».

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η σημερινή συζήτηση που έγινε για τη μη περικοπή των συντάξεων, θα έπρεπε να οδηγηθεί σε αυτόν τον διαπληκτισμό που έγινε σήμερα, με τελευταίο το θέμα των συντάξεων, ακριβώς γιατί η ιδεολογία και η πολιτική θέση αυτής της Κυβέρνησης είναι ακριβώς αντίθετη με την ιδεολογία και την πολιτική θέση της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως.

Αυτή η Κυβέρνηση ανέλαβε τα ηνία στον τόπο κι έβαλε σε προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων. Πιστέψαμε κι εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ανήκοντας σε διαφορετικό χώρο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι προτεραιότητα έχουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι συνταξιούχοι από τους μεγαλοεπιχειρηματίες και παλέψαμε και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και να μη μειωθούν οι συντάξεις.

Ποια, όμως, είναι η θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Είναι πολιτική θέση. Είναι αυτή η θέση που εκφράζει η κυρία Μιράντα Ξαφά σε δημόσιες τηλεοπτικές της συναντήσεις. Δεν μπορεί – λέει – να πληρώνουμε τους συνταξιούχους. Αυτή είναι η νεοφιλελεύθερη έκφραση μιας πολιτικής που αγνοεί το κοινωνικό κράτος – αυτό στο οποίο στηρίχθηκε, αν θέλετε, η ριζοσπαστική Νέα Δημοκρατία του ιδρυτή της, του Κωνσταντίνου Καραμανλή – και την ευαισθησία, μπαίνοντας στη λογική των αγορών. Να πεθάνουν οι συνταξιούχοι. Η κυρία Μιράντα Ξαφά λέει «μειώστε τις συντάξεις ή μην τις δίνετε και καθόλου, μην δίνετε επιδόματα».

Ο κ. Κυρανάκης, ακριβώς την ίδια ώρα που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία την τροπολογία για τη μη περικοπή των συντάξεων, είχε πει δημόσια «Εμείς θα ψάξουμε να δούμε αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να δώσουμε τις συντάξεις».

Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις. Και, βεβαίως, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο βρισκόμαστε στην Κυβέρνηση. Και θα βρισκόμαστε στην Κυβέρνηση όσο μπορούμε να είμαστε – τουλάχιστον σε αυτά που συμφωνήσαμε ο καθένας από τη δική του πλευρά – πιστοί στις αρχές και στις αξίες μας.

Έχετε ποντάρει τα πάντα στο θέμα των Σκοπίων. Η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι απόλυτη, ξεκάθαρη και από την αρχή διατυπωθείσα. Εμείς δεν συμφωνούμε σε καμία λύση η οποία θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Αυτό το είχαμε πει από την αρχή. Αν έρθει η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας, θα χωρίσουν γιατί, παρά τη συμφωνία που είχαμε, έρχεται αυτό το θέμα στη Βουλή και χρειάζεται η ψήφος η δική μας για να το επικυρώσει ή όχι.

Ξεκάθαρα, λοιπόν, δεν πιστεύουμε σε οποιαδήποτε λύση με τον όρο «Μακεδονία», σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη. Διότι θυμίζω ότι νονός του «Βόρεια Μακεδονία» είναι η αδερφή του. Νονός της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία», κατά παράβαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, είναι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Και καλώ τον κ. Μητσοτάκη, να βγει δημόσια τώρα και να πει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη να μην υπάρξει καμία λύση με τον όρο «Μακεδονία» και θα τον πάρω από το χέρι να τον πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως, άλλα λέει εδώ μέσα κι άλλα λέει απέξω. Δέχεται το «Βόρεια Μακεδονία» ξεκάθαρα.

Δεύτερον, επικαλείται το θέμα της γλώσσας και της εθνότητας. Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει. Κι έχει πεθάνει διότι ο ίδιος ο κ. Ζάεφ, παρ’ όλες τις προσπάθειες που έκανε η ελληνική πλευρά να βρεθεί μία λύση, με συνεχείς του δηλώσεις, αναιρεί την ίδια τη συμφωνία. Εκτός κι αν έχει κάνει άλλη συμφωνία με τον κ. Κοτζιά κάτω από το τραπέζι. Οφείλει να το πει δημόσια. Τέτοια συμφωνία, όμως, εμείς δεν γνωρίζουμε.

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι όσο επαναλαμβάνει τις λέξεις «Μακεδονία», «μακεδονικό έθνος», «μακεδονική γλώσσα», δεν υπάρχει περίπτωση τέτοια συμφωνία με κυρωθεί από την ελληνική πλευρά. Και χαίρομαι για τη δημόσια θέση που πήρε σήμερα ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται η ελληνική πλευρά να δεχθεί καμία ερμηνεία περί «μακεδονικής εθνότητας».

Εμείς προχωρούμε παρακάτω. Λέμε «καμία χρήση του όρου «Μακεδονία»». Και τα βήματα είναι απλά, δημόσια και φανερά:

Αν η κυβέρνηση των Σκοπίων συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί σήμερα, να μιλάει, δηλαδή, για πολιτική που συμπεριλαμβάνει τη «μακεδονική εθνότητα» ή τη «μακεδονική γλώσσα» ή ακόμα περισσότερο να μιλάει για «μακεδονική μειονότητα» μέσα στη χώρα, αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να έρθει ποτέ και από καμία κυβέρνηση να ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων. Αν για οποιοδήποτε, όμως, λόγο αυτή η συμφωνία έρθει στη Βουλή των Ελλήνων, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποχωρούμε από την Κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία. Και τότε, θα καλέσω τον κ. Μητσοτάκη, πριν κάνει τις παλικαριές για την ψήφο της πρότασης μομφής, να δηλώσει δημόσια: Πρώτον, αποδέχεται ή όχι τον όρο «Βόρεια Μακεδονία»; Δεύτερον, εάν ψηφιστεί, θα την καταργήσει εάν ποτέ ο λαός του δώσει την πλειοψηφία; Γιατί έτσι παίρνονται οι πολιτικές αποφάσεις, στα ίσια.

Η μόνη ξεκάθαρη θέση, πέραν των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είναι της Ένωσης Κεντρώων και του Βασίλη Λεβέντη, που από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει τη δική του θέση. Και σε αυτό θα συμπορευτούμε, κύριε Λεβέντη, από κοινού.

Προϋπόθεση για να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, παραμένει να ισχύει η σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διότι η τελευταία απόφαση που έχει ληφθεί είναι υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, με τους προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Και αυτή η απόφαση έχει συνταγματική ισχύ.

Κυριακή, λοιπόν, κοντή γιορτή. Αν η Νέα Δημοκρατία πράγματι πιστεύει αυτά που λέει, πρέπει να ανέβει στο βήμα και να τα δηλώσει δημόσια. Αν χρησιμοποιούν, όμως, το όνομα της Μακεδονίας ως μέσο, δήθεν, για να προκαλέσουν κυβερνητική αστάθεια, τους λέμε να ψάξουν αλλού.

Εμείς θα πράξουμε το καθήκον μας βάσει της λαϊκής εντολής που έχουμε. Το πράξαμε ξανά το καθήκον μας ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και μέλη της Κυβερνήσεως και όταν ήρθε η σύγκρουση με την Εκκλησία πήραμε τη θέση της Εκκλησίας και όταν ήρθε η σύγκρουση σε θέματα τα οποία αποτελούσαν για εμάς «κόκκινη γραμμή» δεν ψηφίσαμε στη Βουλή των Ελλήνων, καταψηφίσαμε.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας ενώνει μία κοινή πορεία στο φασματοσκόπιο της πολιτικής σκηνής. Μας ενώνει, όμως, πολύ ισχυρά το ότι δεν βρισκόμασταν εμείς με τον Χριστοφοράκο, τον Φρουζή και τους υπόλοιπους στα κοινά σαλόνια και δεν κάναμε μαζί business.

Κατηγόρησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Τσίπρα για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Με ποιο ΠΑΣΟΚ; Ακούστηκε ποτέ κουβέντα για τον Σπίρτζη; Ακούστηκε ποτέ κουβέντα για τον Κουρουμπλή; Ακούστηκε ποτέ κουβέντα για το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, τον Παναγιώτη Σγουρίδη, που είναι μαζί με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Φυλακισμένος είναι ο κ. Παπαντωνίου, τον οποίο υπερασπιζόταν η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά. Στο τότε εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ ήταν ο κ. Στουρνάρας, με τον οποίο καθημερινώς συνδιαλέγεται και συντρώγει και ο κ. Βενιζέλος για τα υποβρύχια. Σε αυτό το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά έδωσε το άλλοθι και συμφώνησαν να συγκυβερνήσουν, προκειμένου να καλύψουν μαζί τις κομπίνες του παρελθόντος.

Αν υπήρχε έστω και ένα στο εκατομμύριο, ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πάρει την οποιαδήποτε στήριξη από το πρώην ΠΑΣΟΚ, να συνεργαζόταν με στελέχη τα οποία είχαν βάλει το δάχτυλο στο μέλι ή είχε ακουστεί το οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της πορείας τους, οι πρώτοι που θα αντιδρούσαμε θα ήμασταν εμείς.

Ο ελληνικός λαός, που πίστεψε το 1980 τον Ανδρέα Παπανδρέου, πίστεψε στο σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Ο Ανδρέας Παπανδρέου πίστεψε στην κοινωνική δικαιοσύνη και όχι στη λογική των αγορών. Δεν είχε σχέση με τη συμμορία του Σημίτη, η οποία σιγά – σιγά οδηγείται στα δικαστήρια. Είχε σχέση με το λαϊκό κίνημα. Είχε σχέση με την ανάγκη αποκατάστασης του δικαίου σε εκείνους οι οποίοι είχαν πληγεί από το δίκαιο των ισχυρών. Και αυτό το δίκαιο των ανίσχυρων υπηρετεί η σημερινή Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ο ελληνικός λαός μας βλέπει, μας ακούει και μας κρίνει ανάλογα με τις πράξεις μας. Το ποιος θα σταματήσει τη συμφωνία αυτή, εάν ποτέ έρθει, θα το δείτε. Το ποιος πάει στην κ. Μέρκελ και λέει «Αφήστε να λέμε για πολιτική κατανάλωση ότι διαφωνούμε με τη συμφωνία, αλλά θα τη στηρίξουμε αφού ψηφιστεί» το ξέρει, επίσης, ο ελληνικός λαός. Αφήστε, λοιπόν, κύριε Γεωργιάδη. Μαθήματα πατριωτισμού όχι σε εμένα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης