Με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία Αγίας Σοφίας και αφού προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τίμησε στη Θεσσαλονίκη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Η μνήμη πηγαίνει πάντα δίπλα – δίπλα με το καθήκον», τόνισε στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει πιο φρικτό και αποτρόπαιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, από τη γενοκτονία και δεν υπάρχει πιο μεγάλη, πιο βαριά ευθύνη, από το να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά στο μέλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε σήμερα εδώ, με πλήρη συνείδηση του ιστορικού βάρους που οφείλουμε να σηκώσουμε. Η μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, που αποτέλεσαν τα αθώα θύματα μιας ασύλληπτης θηριωδίας, πρέπει να μείνει άσβεστη. Και μαζί με αυτή την ιστορική μας ευθύνη, είναι εθνικό μας καθήκον, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την καθολική αναγνώριση την Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Είναι πράγματι βαρύ το χρέος που φέρουμε στους ώμους μας, εδώ όμως θα δείξουμε την ψυχή μας, που πρέπει να είναι αντάξια τον αδερφών μας, Ελλήνων του Πόντου», ανέφερε.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και ποντιακών οργανώσεων.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις έδρες και των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης