Εξηγήσεις για τις δηλώσεις του για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. «Αντιπαρέχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωσης των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το περιστύλιο της Βουλής, ο Π. Πολάκης εκτίμησε πως το θέμα είναι «αν η Νέα Δημοκρατία και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος θεωρούν χάρες τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων που προσφέρει το κοινωνικό κράτος και θέλουν να τα καταργήσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διατύπωσα πολιτική κριτική σε δήλωση που έλεγε κάποια πράγματα από τη στιγμή που ορθώς κάνει και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο. Το ερώτημα είναι αν τα θεωρούν χαρές που θέλουν να καταργήσουν» είπε.

Αναλυτικά η δήλωση Πολάκη:

«Αντιπαρέχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωσης των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος. Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, αυτό υπηρετούμε και χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Άρα το ερώτημα που προκύπτει προς τη ΝΔ και προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη, τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής η οποία υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλει στην άρση των διακρίσεων και τη δημιουργία της κοινωνίας των ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διατύπωσα μία πολιτική κριτική σε μία δήλωση. Το ουσιαστικό ερώτημα, πέρα από την όποια διαστρέβλωση προσπαθεί να κάνει η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα της αντιπαράθεσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι αν αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν».

 

 

Διαβάστε επίσης: Κυμπουρόπουλος: «Με εξέπληξε δυσάρεστα η επίθεση Πολάκη και με στεναχώρησε περισσότερο η κάλυψη του πρωθυπουργού»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης