Σήμερα, 7 Απριλίου, αναμένεται να κατατεθεί η νέα ρύθμιση της κυβέρνησης προκειμένου να μην δοθεί η δυνατότητα στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, να κατέλθει στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Η διάταξη αναμένεται να προβλέπει ότι η απόφαση για την κάθοδο κάποιου κόμματος θα λαμβάνεται από την Ολομέλεια του Α’ τμήματος του Αρείου Πάγου. Δηλαδή και από όλα τα μέλη, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, και όχι μόνο από την πενταμελή επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, στην ΕΡΤ, ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι «η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικές προτάσεις και χρήζει πολιτικής αντιμετώπισης», ενώ ανακοίνωσε ότι «παρέμβαση της κυβέρνησης θα εκδηλωθεί και θα τη συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα (10/4)».

Ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε έτσι όσα είπε νωρίτερα την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν χρειαστεί να υπάρξουν προσθήκες στη διάταξη για τον Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι «υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να απαγορεύσει σε εγκληματικές οργανώσεις, επιστρατεύοντας οποιοδήποτε τρικ, να κατέβουν στην εκλογική διαδικασία. Αν τεχνικά χρειάζεται να γίνουν οι οποιεσδήποτε προσθήκες, εδώ είμαστε για να το δούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης