«Επί ποδός πολέμου» σύλλογοι και φορείς για το συλλαλητήριο στη Βεργίνα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, 05:27
«Επί ποδός πολέμου» σύλλογοι και φορείς για το συλλαλητήριο στη Βεργίνα
Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 9 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της Βεργίνας, στις 19.30, με τους συλλόγους και τους φορείς από όλη την Ημαθία να δηλώνουν συμμετοχή ο ένας μετά τον άλλο.

Επιστέγασμα των καλεσμάτων αποτελεί η εγκύκλιος του μητροπολίτη Παντελεήμονα, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή, αλλά και οι αρμόδιες Υπηρεσίες για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια του κόσμου είναι σε ετοιμότητα.

Για τη μετακίνηση των πολιτών, τα αστικά και τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τις αφετηρίες τους τα δρομολόγια προς Βεργίνα από τις 17.30 με 18.00.
Κάλεσμα του Μητροπολίτη

Στην εγκύκλιό του ο κ. Παντελεήμων αναφέρει:

Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,
Οἱ τελευταῖες ἐξελίξεις γιά τήν ἐπίλυση τοῦ ὁνόματος τοῦ γειτονικοῦ κράτους τῶν Σκοπίων καί οἱ συμφωνίες πού ὑπογράφηκαν σέ βάρος τῆς Μακεδονίας μᾶς ἔχουν γεμίσει μέ βαθύτατη θλίψη. Ἡ Μακεδονία εἶναι ἑλληνική. Ἡ Μακεδονία εἶναι Ἑλλάδα. Καμιά συμφωνία καί καμιά ὑπογραφή δέν μπορεῖ νά ἀκυρώσει αὐτή τήν μεγάλη ἀλήθεια.

Ἐμεῖς ὅμως ἔχουμε χρέος νά ὁμολογοῦμε καί βροντοφωνάζουμε αὐτήν τήν ἀδιαπραγμάτευτη ἀλήθεια. Γι’ αὐτό, σᾶς καλῶ ὅλους στήν μεγάλη συγκέντρωση γιά τή Μακεδονία πού θά πραγματοποιηθεῖ μέ τή σύμπραξη ὅλων τῶν συλλόγων τῆς Ἠμαθίας τή Δευτέρα 9 Ἰουλίου στίς 7:30 τό ἀπόγευμα στή Βεργίνα, στήν καρδιά τῆς Μακεδονίας, στήν πατρίδα τοῦ Φιλίππου καί τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου.
Νά μήν λείψει κανείς.
Μετὰ πατρικῶν εὐχῶν καὶ ἀγάπης

† Ὁ Βεροίας, Ναούσης καὶ Καμπανίας Παντελεήμων


Συμμετοχή και του Δήμου Νάουσας

Ο Δήμος Νάουσας ανακοινώνει ότι συμμετέχει στο συλλαλητήριο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 και ώρα 7:30 μ.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Δ.Δ. ΒΕΡΓΙΝΑΣ.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει προγραμματίσει την ΔΩΡΕΑΝ μετάβαση από και προς τον χώρο του συλλαλητηρίου με λεωφορεία των ΚΤΕΛ αστικών και υπεραστικών γραμμών Βέροιας και Νάουσας.
Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε στο τηλ. 6937001403 κα. Δώρα Μπαλτατζίδου ή στο macedoniaelliniki@gmail.com.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχουν λεωφορεία:
Στην πύλη του πάρκου Νάουσας. Ώρα αναχώρησης 6:00 μμ, υπεύθυνος κρατήσεων κ. Κώστας Παραστατίδης, τηλ. 6977273414.
Στο κτίριο της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας. Υπεύθυνος κρατήσεων κ. Φώτης Φανιάδης, τηλ. 6972020962.
Στο Ροδοχώρι με ώρα αναχώρησης 5:00 μμ.από την κεντρική πλατεία το οποίο θα περάσει από την κεντρική πλατεία Γιαννακοχωρίου έως τις 6:00 μμ. Υπεύθυνος επικοινωνίας κ. Φώτης Φανιάδης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας καλεί τα μέλη του

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα γίνει τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 19.30 στη Βεργίνα και καλεί επίσης τα μέλη του Συλλόγου να προσέλθουν.

Συμμετοχή και του Επιμελητηρίου Ημαθίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ημαθίας συνεδρίασε εν απαρτία την Παρασκευή και αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει το συλλαλητήριο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, 05:36