Συνεχίζεται, την Τρίτη, η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής μετά τη διακοπή λόγω του επεισοδίου ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος ως προεδρεύων έκλεισε το μικρόφωνο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί μιλούσε για τη Novartis στο νομοσχέδιο για τον Αναπτυξιακό Νόμο. 

(LIVE) Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λαμβάνοντας το πρωί τον λόγο, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έκανε λόγο για «αποκαρδιωτική συνεδρίαση», αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό.

«Η Βουλή δεν είναι ένα οποιοδήποτε μέρος, όπου παίρνουμε το λόγο για να πούμε ό,τι θέλουμε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Υπάρχει συνταγματική ελευθερία, πουθενά δεν υπάρχει το απεριόριστο, αλλά το απεριόριστο έχει σχέση με την ελευθερία και όχι με την ανοργάνωτη συζήτηση. Ο Κανονισμός μάς προφυλάσσει από τα να γίνουμε ένα σώμα φωνασκούντων. Η τελική ευθύνη για τις συζητήσεις είναι του προεδρείου, το οποίο είναι υπερκομματικό, και οι βουλευτές οφείλουν να συμμορφώνονται», ανέφερε και ο Τασούλας συνεχίζοντας:

«Χθες, το προεδρείο αφαίρεσε τον λόγο από τον κύριο Πολάκη. Δικαιούται ο καθένας να έχει άποψη, αλλά το προεδρείο έχει τον τελικό λόγο. Ο κ. Πολάκης αντί να καταφύγει στα κοινοβουλευτικά μέτρα, έκατσε όρθιος σε αυτό το ιερό βήμα και παρεμπόδισε τη συνέχεια της συζητήσεως. Υπάρχουν δύο μέτρα, η αφαίρεση του λόγου από τον κ. Πολάκη και αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης, και πρακτικά αφαίρεσε τον λόγο από τους επόμενους 23 βουλευτές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Βουλής προσέθεσε ότι «σε περίπτωση που κάποιος θεωρεί ότι αδικείται μπορεί να λυθεί το θέμα είτε με συνέχιση του διαλόγου και την υπογράμμιση μιας εσφαλμένης ενδεχομένως απόφασης είτε με κατάθεση, παρεμπιπτόντως, ζητήματος είτε με το θέμα να οδηγηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων.

»Από δω και πέρα όταν αισθάνεται κάποιος ότι αδικείται μπορεί να το εκφράσει, μπορεί να το πει ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος. Υπάρχουν κοινοβουλευτικά μέσα, αλλά δεν μπορεί αυτός που αισθάνεται ότι αδικείται να συμπεριφέρεται ως καταληψίας του ιερού βήματος της Βουλής». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης