Επίθεση του ΚΙΝΑΛ στο υπουργείο Παιδείας για την πολιτική που εφαρμόζει στα πανεπιστήμια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022, 15:45
Επίθεση του ΚΙΝΑΛ στο υπουργείο Παιδείας για την πολιτική που εφαρμόζει στα πανεπιστήμια

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής για τις ενέργειες του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη λήψη μέτρων επαρκούς πρόληψης και κατάλληλης προστασίας της πανεπιστημιακής κοινότητας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το πανεπιστημιακό εξάμηνο και η υγεία φοιτητών, καθηγητών και εργαζoμένων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας, η κυβέρνηση αγνόησε συστηματικά τις προτάσεις των πανεπιστημιακών, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους. Τονίζεται δε πως «πέραν της αδιαφορίας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παρεμβαίνει -ως μη όφειλε- σε θέματα αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ, υποδεικνύοντας ακόμα και τις μεθόδους διδασκαλίας και εξετάσεων την περίοδο της πανδημίας».

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι η μέχρι τώρα υπεύθυνη στάση των πανεπιστημιακών έχει συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας και με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως διδασκαλίας, όταν και εφόσον απαιτήθηκε.

Καλεί, τέλος, την κυβέρνηση να δείξει εμπιστοσύνη στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στις συλλογικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων «εκτός αν θεωρεί το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ δική της αρμοδιότητα».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022, 16:20