Φίλης: Να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να μην ισχύσουν περικοπές στις συντάξεις

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018, 05:09
Φίλης: Να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να μην ισχύσουν περικοπές στις συντάξεις
"Το τοπίο μέχρι τις εκλογές θα αλλάξει. Αλλάζει ήδη, με τη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων που ανοίγονται μετά το τέλος των δανειακών συμβάσεων τον Αύγουστο, αλλά και τις επιβεβλημένες διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική μας" δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΝΕΑ Σαββατοκύριακο" ο Νίκος Φίλης και συμπληρώνει "πρέπει την περίοδο μετά την έξοδο, με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, να δώσουμε τη μάχη για την υπέρβαση της λιτότητας και για την ακύρωση και την αντιστροφή των πιο επαχθών μνημονιακών καταναγκασμών, όπως οι εργασιακές σχέσεις, οι μισθοί, οι συντάξεις και το αφορολόγητο".

Υποστηρίζει ότι πρώτιστο καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επανασυσπείρωση του κόσμου της Αριστεράς και όλων των προοδευτικών πολιτών" και σημειώνει ότι "δίπλα και όχι πάνω από αυτόν το στόχο πρέπει να αρθρώνεται η πολιτική των συμμαχιών μας, σε μια σχέση αλληλεπίδρασης, όχι υποκατάστασης".

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι πρέπει "να γίνει πράξη η δέσμευσή μας ότι αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο να μην ισχύσουν οι ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις που επέβαλε το ΔΝΤ πέρυσι". Τέλος ο κ. Φίλης υποστηρίζει ότι "η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, για μια χώρα, που παρά τα σημαντικά βήματα, παραμένει αποικία χρέους, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Θα απαιτήσει συγκρούσεις και πρέπει από τώρα να είμαστε έτοιμοι να τις δώσουμε με επιτυχία".

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018, 05:09