Γενικευμένος πόλεμος χάκερ στο Αιγαίο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 09:33
Γενικευμένος πόλεμος χάκερ στο Αιγαίο

Στις κυβερνοεπιθέσεις Τούρκων και Ελλήνων χάκερ με φόντο τη διαμάχη για το φυσικό αέριο αναφέρεται o γερμανικός Τύπος.

«Ήταν μια επίθεση τεραστίων διαστάσεων, αυτό πρέπει κάποιος να το παραδεχθεί. Την Κυριακή οι ιστοσελίδες του Υπ. Εξωτερικών και της Βουλής στην Αθήνα δεν ήταν διαθέσιμες. Δύο μέρες νωρίτερα, Τούρκοι χάκερ ανέφεραν ότι χάκαραν αυτές τις ιστοσελίδες, όπως επίσης και εκείνη της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας, αλλά και του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο λόγος για την επίθεση των Τούρκων πολεμιστών του κυβερνοχώρου, οι οποίοι αποκαλούν τους εαυτούς τους σε σελίδα του Facebook ''Στρατιώτες του Φοίνικα'', είναι η διαμάχη γύρω από τα δικαιώματα γεωτρήσεων για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ της «Süddeutsche Zeitung».

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, Έλληνες χάκερ απάντησαν στην τουρκική κυβερνοεπίθεση, «χτυπώντας» διαδικτυακά «τουλάχιστον 10 τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων της μυστικής υπηρεσίας και του τουρκικού Υπ. Εξωτερικών».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που χάκερ και από τις δύο χώρες επιδίδονται σε εικονικές αψιμαχίες. Ωστόσο, η τελευταία διαμάχη λαμβάνει μια νέα διάσταση και συμβαίνει εν μέσω εξαιρετικών εντάσεων που υπάρχουν μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν υποθέσεις ακόμη και για ''κίνδυνο πολέμου''. Κατηγορούν την Τουρκία ότι ακολουθεί μια νέα επιθετική εξωτερική πολιτική» παρατηρεί η «SZ».

Στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, από τις εντάσεις στο πεδίο της αναζήτησης φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και τη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο μέχρι το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για τη χάραξη θαλάσσιων συνόρων που υπεγράφη τον Νοέμβριο και τις πολιτικές και διπλωματικές αντιδράσεις που προκαλεί μέχρι σήμερα.

Πηγή: DW

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 09:43