Αυστηρή παρέμβαση Γλέζου

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015, 14:04


Ένα άρθρο-παρέμβαση με την υπογραφή του Μανώλη Γλέζου, το οποίο σχολιάζει τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες, δημοσιεύεται σήμερα στο μπλογκ της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς εξαπολύει πυρά κατά των χειρισμών του κυβερνητικού επιτελείου, παραδεχόμενος επί της ουσίας ότι μετά τις συνομιλίες με τους δανειστές τίποτα δεν έχει αλλάξειΟ ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς εξαπολύει πυρά κατά των χειρισμών του κυβερνητικού επιτελείου, παραδεχόμενος επί της ουσίας ότι μετά τις συνομιλίες με τους δανειστές τίποτα δεν έχει αλλάξει: «Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση» αναφέρει.

Παράλληλα ζητάει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, καθώς «πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα». «Από την πλευρά μου» σημειώνει «ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ' αυτή την ψευδαίσθηση».

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς καλεί στο πλαίσιο αυτό τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ σε έκτακτες συνελεύσεις για να αποφασίσουν αν δέχονται αυτή την κατάσταση.

Αναλυτικά το άρθρο του έχει ως εξής:

Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.

Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.

Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.

Κρίμα και πάλι κρίμα.

Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ' αυτή την ψευδαίσθηση.

Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.

Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.

Πριν απ' όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ' αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.Διαβάστε επίσης:

«Θα φύγω από την κυβέρνηση εάν δεν τηρηθούν οι κόκκινες γραμμές», Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015, 12:34

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Λαφαζάνης: Δεν είναι στις επιλογές μας οι κεντροαριστεροδεξιές σούπες, Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015, 13:13

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015, 14:51