Σε εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Ηρακλείου, παραβρέθηκαν το Σάββατο ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος και ο γραμματέας της νεολαίας Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Στην εκδήλωση, στο επίκεντρο τέθηκε στη νεολαία που σε συνθήκες ανασφάλειας, όπως είπαν, αναζητά το όραμα ανατροπής, με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ να αναφέρει ότι “όταν δεν έχει προοπτική η νεολαία δεν έχει προοπτική η χώρα και δυστυχώς τώρα το ζήτημα δεν είναι εάν τα πράγματα θα πάνε λίγο καλύτερα ή λίγο χειρότερα, αλλά είναι πιο ριζικό το πρόβλημα. Είναι πλέον αν αυτός ο τόπος θα έχει προοπτική”.

Ο κ. Ηλιόπουλος στην ομιλία του τόνισε ότι αν και πολλές φορές ακούμε τη φράση για “χαμένη γενιά” ο ίδιος επιλέγει να σταθεί στη φράση “η πιο μορφωμένη γενιά” που έχει γνωρίσει η Ελλάδα συμπληρώνοντας ότι “οι νέοι άνθρωποι σήμερα έχουν τις δυνατότητες αλλά για αυτές τις δυνατότητες πρέπει να γκρεμίσουν σήμερα μια σειρά από εμπόδια που υπάρχουν και εμπόδια που μπαίνουν κεντρικά, από την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εμείς επιμένουμε πάρα πολύ ότι για να πάνε διαφορετικά τα πράγματα και για τους νέους ανθρώπους, πρέπει να υπάρξει μια πολιτική αλλαγή η οποία θα φέρει στο επίκεντρο το δικαίωμα στην εργασία, θα φέρει στο επίκεντρο το δικαίωμα στην μόρφωση, θα φέρει στο επίκεντρο το δικαίωμα στη δημοκρατία. Όλα αυτά πλήττονται σήμερα από την πολιτική Μητσοτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε και στην ακρίβεια λέγοντας ότι πλήττει πάρα πολύ τους νέους ανθρώπους, γιατί κατά κανόνα είναι οι άνθρωποι που παίρνουν τον βασικό μισθό ή είναι στα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια. “Δυστυχώς ακόμη και στο κομμάτι της κρίσης το μεγάλο αποτέλεσμα της Ουκρανίας δεν το έχουμε ζήσει ακόμη. Αυτά τα οποία ζούμε τώρα έχουν ξεκινήσει ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, άρα θα χειροτερέψει η κατάσταση και έχουμε μια κυβέρνηση η οποία και στο θέμα της εργασίας και στο θέμα της ακρίβειας επιλέγει να υπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα και όχι την κοινωνική πλειοψηφία. Γι΄ αυτό λέμε ότι μια πολιτική η οποία θα βάλει στο επίκεντρο της ανάγκης των νέων ανθρώπων πρέπει να είναι μια πολιτική η οποία θα υλοποιηθεί από μια προοδευτική κυβέρνηση, διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει” πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κωνσταντίνος Βλαχάκης υπογράμμισε ότι υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα.

“Στο δρόμο προς το συνέδριο προτείνουμε συγκεκριμένες προτάσεις, ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών τομών και αλλαγών που να μπορεί να περιγράψει και να σκιαγραφήσει ένα διαφορετικό μέλλον για έναν νέο, που θα ξεκινάει από το σχολείο, το πανεπιστήμιο, την εργασία, μέχρι την καθημερινότητα, τον ελεύθερο χρόνο, τον πολιτισμό, όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, ένα ολιστικό σχέδιο”. Ο κ.Βλαχάκης ανέφερε ότι στον πυρήνα του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ είναι οι νέοι άνθρωποι, καλώντας τους να εμπλακούν στην πολιτική και τη συλλογική δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Νομίζω ότι εκεί είναι το στοίχημα, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε και ένα μέτωπο που θα στοχεύει στην πολιτική αλλαγή που έχουμε ανάγκη σήμερα” πρόσθεσε ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, παρουσία νέων και μελών του κόμματος, ενώ τηρήθηκαν τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης