Κ. Τσιάρας: Μέχρι 10 χρόνια φυλακή για εκτόξευση μολότοφ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, 12:35
Κ. Τσιάρας: Μέχρι 10 χρόνια φυλακή για εκτόξευση μολότοφ

 «Η Ελλάδα είναι πρώτη σε χρήση μολότοφ στην Ευρώπη» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και υπογράμμισε ότι η κατοχή της μολότοφ είναι αδίκημα, ενώ σε περίπτωση που αυτή εκτοξευτεί, θα υπάρχει ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι πρέπει να υιοθετηθεί η κοινή λογική που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι με τις νέες διατάξεις η κυβέρνηση «αλλάζει ζητήματα που απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία» και αναφέρθηκε σε «σωρηδόν αποφυλάκιση ανθρώπων που έκαναν βαριά εγκλήματα».

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα αυστηροποίησης ποινών έκανε λόγο για την τρομοκρατία και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, η οποία μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Όσον αφορά στο έγκλημα της παιδεραστίας και τα αυξημένα κρούσματα του τελευταίου διαστήματος, ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι μέχρι τη Δευτέρα κατατίθεται τροπολογία για την αυστηροποίηση των ποινών, υπογραμμίζοντας πάντως ότι «δεν πρέπει να νομοθετούμε με βάση του τι απασχολεί την κοινή γνώμη, αλλά με βάση του τι βασανίζει τον πολίτη».

Ειδική αναφορά έκανε και στην καταστροφή ξένης περιουσίας, χαρακτηρίζοντάς την «ανοιχτή πληγή που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση», και σημείωσε ότι το πρόβλημα πλέον αντιμετωπίζεται, όπως και αυτό των συλλογικοτήτων που βρίσκονταν με άνεση σε υπουργεία, νοσοκομεία, πρεσβείες.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, 13:27