Τη στρατηγική της Ελλάδας για τον συνδυασμό της κινεζικής πρωτοβουλίας «Belt and Road» με τις πολιτικές συνδεσιμότητας της Ε.Ε., στο πλαίσιο του νέου οικονομικού μοντέλου της χώρας, ως γέφυρας μεταξύ των τριών ηπείρων, της Ευρώπης, της Ασίας και Αφρικής, ανέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο Επίτροπο για την Ενεργειακή Ένωση, M. Σέφκοβιτς, στο Πεκίνο όπου βρίσκεται συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην 2η Σύνοδο Κορυφής «Belt and Road».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα ο υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, είχε σειρά επαφών με συμμετέχοντες και τοπικούς αξιωματούχους μεταξύ των οποίων και με τον υπουργό Οικονομίας της Βενεζουέλας, Σ. Ζέρπα, στον οποίο επισήμανε ότι οι εκλογές αποτελούν μοναδική διέξοδο από την κρίση, προκειμένου ο ίδιος ο λαός της Βενεζουέλας να αποφασίσει για την τύχη του. Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα προώθησε στην Ε.Ε. την ανάγκη διπλωματικής προσπάθειας προς την κατεύθυνση αυτή, και συνεχίζει να το πράττει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γ. Κατρούγκαλος συμμετείχε, επίσης, στο θεματικό φόρουμ «Διασυνδεσιμότητα εμπορίου», που διοργανώνεται στο πλαίσιο της ως άνω Συνόδου Κορυφής. Η παρέμβασή του στο πάνελ που εξετάζει τη σημασία της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για την αειφόρο ανάπτυξη, εστίασε στην ανάγκη να συνδυάζεται η βιώσιμη ανάπτυξη όχι μόνο με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και με την κοινωνική δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης