«Η Ευρώπη και η Ελλάδα δεν μπορούν να αποδεχθούν εκβιασμούς και μονομερείς ενέργειες» από την Τουρκία, τονίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, σημειώνοντας ότι η πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής «όχι μόνο δεν τη συνέτισε, αλλά την αποθράσυνε» και καλεί την κυβέρνηση να πιέσει την ΕΕ «να πάρει επιτέλους αποφάσεις για κυρώσεις».

«Η Τουρκία εξακολουθεί να λειτουργεί ως ταραξίας στην περιοχή. Κλιμακώνει τις παράνομες ενέργειες σε βάρος της χώρας μας και της Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την οποία ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε βαθιά ικανοποιημένος, όχι μόνο δεν τη συνέτισε, αλλά την αποθράσυνε» αναφέρει συγκεκριμένα το ΚΙΝΑΛ.

Επισημαίνει ότι «η Ευρώπη και η Ελλάδα δεν μπορούν να αποδεχθούν εκβιασμούς και μονομερείς ενέργειες» σημειώνοντας ότι «έτσι τορπιλίζεται ο διάλογος» και καταλήγει:

«Το μόνο που καταλαβαίνει η Τουρκία είναι οι κυρώσεις. Είναι ώρα να πάρει επιτέλους αποφάσεις για κυρώσεις η Ε.Ε. και η Ελληνική Κυβέρνηση να πιέσει σε αυτή την κατεύθυνση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης