ΚΙΝΑΛ: Πότε θα κινηθεί η διαδικασία για την κ. Τουλουπάκη;

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020, 05:04
ΚΙΝΑΛ: Πότε θα κινηθεί η διαδικασία για την κ. Τουλουπάκη;

Να εφαρμοσθεί ο νόμος για να τεθεί σε αργία η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής. Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι είναι υποχρέωση του υπουργού Δικαιοσύνης να θέσει το ερώτημα της αργίας στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως ορίζει ο νόμος περί Οργανισμού των Δικαστηρίων, «ιδιαίτερα μετά την αποστολή από τη Βουλή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των σοβαρών στοιχείων που προκύπτουν για εμπλοκή της σε σοβαρά αδικήματα». «Ο νόμος είναι απόλυτα σαφής, ουδείς μπορεί να τον παραβιάζει επιχειρώντας να καλύψει καταστάσεις» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Αφήνει αιχμές εναντίον του κ. Τσιάρα αναφέροντας: «Χθες οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, γιατί επί ενάμιση μήνα καθυστερούσε το ερώτημα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο σχετικά με τη θέση σε αργία της Εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος της. Όπως ακριβώς ο Νόμος ορίζει.

»Σήμερα ο κ. υπουργός ανακοίνωσε την ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς με το Οικονομικό Έγκλημα, προαναγγέλλοντας την απομάκρυνση από τη συγκεκριμένη θέση της κας Τουλουπάκη.

»Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης δεν αναιρεί όμως την υποχρέωση του υπουργού με βάση το άρθρο 57 του Νόμου περί Οργανισμού των Δικαστηρίων να θέσει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία». 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020, 09:01