Aύξηση του αναπηρικού επιδόματος κατά 8% ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά διάρκεια εκδήλωσης για την οικονομία στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ αυξάνονται κατά 8%.

Η αύξηση κατά 8% στα αναπηρικά επιδόματα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, θα είναι άμεση. «Ενισχύονται 200.000 συμπολίτες μας με το μέρισμα που μας επιτρέπει η καλή πορεία της οικονομίας μας», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βασικά σημεία της ομιλία του πρωθυπουργού

-Μέσα από πολλές κρίσεις ο τόπος μας κατάφερε να συμβαδίζει με το διεθνές οικονομικό περιβάλλον, έκανε άλματα τα βήματά του για να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, ώστε η Ελλάδα θα αποτελεί σήμερα την ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης. Τίποτα δεν θυμίζει την υπερχρεωμένη χώρα της μνημονιακής επιτήρησης, με τη μηδενική αξιοπιστία, τη διχασμένη κοινωνία.

-Το καλοκαίρι τοτ 2019 κάναμε νέα αρχή. Εκτινάξαμε την παραγωγικότητα, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές, το κλείσιμο του 2022 μας βρίσκει με τη δεύτερη υψηλότερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη. Φιλοδοξούμε ότι θα διατηρήσουμε σε συνδυασμό με τον τουρισμό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Ο δείκτης της ανάπτυξης δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μια παράμετρος της συνολικής ευημερίας. Δημιουργήθηκαν κοντά στις 300.000 νέες θέσεις εργασίας, ρίξαμε ποσοστά ανεργίας κοντά στις 7 μονάδες.

-Η απασχόληση αυξήθηκε περισσότερο σε νέους και στις γυναίκες, πρώτες ενδείξεις αντιστροφής του brain drain.

-Ο κατώτατος μισθός από τα 650 ευρώ έφτασε τα 780 ευρώ

-Οι συνταξιούχοι είδαν αύξηση μετά από 12 χρόνια, κοντά στο 8%.

-Οι πιο ευάλωτοι είδαν δίπλα τους την πολιτεία σε κάθε δυσκολία από τις πολλές και ξαφνικές που υπήρξαν.

-Ολα αυτά δεν συνέβησαν σε ομαλό περιβάλλον, αλλά εν μέσω πανδημίας, υβριδική επίθεση στα σύνορα, επιθετική συμπεριφορά των γειτόνων, ενεργειακή κρίση. 

-Κληθήκαμε να κάνουμε δύσκολες επιλογές, που μας δικαιώνουν.

-Συμμερίζομαι την αισιοδοξία του Πασκάλ Ντόναχιου για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αν έχουμε σταθερή κυβέρνηση, η Ελλάδα θα ανακτήσει εντός του 2023 την επενδυτική βαθμίδα.

Ο πρωθυπουργός, συνέχισε λέγοντας ότι όλα τα επιτεύγματα δεν ήρθαν με το πάτημα ενός κουμπιού, δεν είχα υποσχεθεί θαύματα, είχα περιγράψει ένα όραμα, ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανάταξης της οικονομίας με πολλή και σκληρή δουλειά με:

-Τολμηρές μεταρρυθμίσεις- υλοποιήθηκαν πάρα πολλές

-Αλλαγή στο δημοσιονομικό μίγμα. Είχαμε δεσμευθεί για μείωση φόρων και το κάναμε, μειώσαμε πάνω από 50 φόρους. Να δούμε τα επίσημα στοιχεία για το πρωτογενές έλλειμμα. Είμαι βέβαιος ότι το 2023 η χώρα θα παράξει πρωτογενές πλεόνασμα.

-Εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος. Υπήρχε έντονη ανησυχία για τη σταθερότητα είχαν οι τράπεζες πάνω από 40% κόκκινα δάνεια, πλέον είναι μονοψήφια τα ποσοστά. 

Η Ελλάδα, είπε ο κ.Μητσοτάκης έκανε ρεκόρ στις εξαγωγές. Οι δείκτες της οικονομίας αφορούν όλους όσοι ξέρουν να μεταφράζουν αριθμούς, αυτό που έχει σημασία είναι να νιώσει και ο πολίτης ότι από αυτά προκύπτει και η δικιά του καλύτερη ζωή. Πιστεύω ότι πλέον το αναγνωρίζουν οι πολίτες. Η κοινωνία είδε στην πράξη την κολοσιαία στήριξη άνω των 50 δισ. που την κράτησε όρθια μέσα στις κρίσεις, όπως για παράδειγμα την επιστρεπτέα προκαταβολή. Το κράτος προστάτευσε τις θέσεις εργασίας. Οι πολίτες βλέπουν το πλεόνασμα του δημοσίου πλούτου να επιστρέφει. Πρόκειται για τα αποτελέσματα της πολιτικής που πρεσβεύουμε. μεγαλύτερης αμοιβές και μεγαλύτερη φροντίδα στους πιο ευάλωτους. 

-Ξέροντας ότι οι αναπηρικές συντάξεις αυξήθηκαν, δεν τις ακολούθησαν τα σχετικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Τελευταία συμβολική και ουσιαστική κίνηση την άμεση αύξηση των επιδομάτων κατά 8%., ενισχύοντας 200.000 συμπολίτες μας. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης