Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ΚΥΣΕΑ σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, η κατάσταση αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει εφησυχασμός και δεν εκφράστηκε φόβος για θερμό επεισόδιο, λόγω του μηνύματος που έλαβε η Τουρκία στην Πράγα τόσο από την ελληνική πλευρά, όσο και από την πλευρά των Ευρωπαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις προκλήσεις της Τουρκίας στην περιοχή μας και την νοτιοανατολική Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Την Τετάρτη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Γενς Στολτενμπεργκ επί 20 λεπτά, στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ, ενώ σήμερα δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση του ίδιου με τον υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Ακάρ. Το ραντεβού δεν έχει επιβεβαιωθεί αν και από την τουρκική πλευρά υπάρχουν σημάδια ότι θα επιδιωχθεί μία συνάντηση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης