Με μία δηκτική ανακοίνωση σχολιάζει ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, τα προβλήματα που συναντά η απογραφή, υποστηρίζοντας ότι «η διαδικασία βρίσκεται σε οριακό σημείο» και καλώντας όλους τους πολίτες να σπεύσουν να απογραφούν.

Ο κ. Ζαχαριάδης παρουσιάζει τα προβλήματα παρουσιάζονται στη διαδικασία της απογραφής πληθυσμού και κατοικιών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Παρατηρούνται διαρκώς λάθη στη διανομή των φακέλων και αρκετοί από τους συμπολίτες μας, είτε δεν έλαβαν ποτέ το σχετικό φάκελο, είτε έλαβαν φάκελο με λανθασμένα στοιχεία.

– Ένα μεγάλο τμήμα των απογραφέων παραιτείται λόγω των χαμηλών αμοιβών που προβλέπονται, σε συνδυασμό με τον όγκο της δουλειάς.

– Παράπονα εκφράζονται για το τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του κοινού και τίθεται συχνά εκτός λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Αν στα παραπάνω προστεθεί μια αδικαιολόγητη καχυποψία από μικρή μερίδα πολιτών απέναντι στην ίδια τη διαδικασία, καταλαβαίνουμε ότι η διαδικασία της απογραφής βρίσκεται σε οριακό σημείο.

«Προφανώς η πανδημία δυσχεραίνει τη διαδικασία της απογραφής, όμως αυτή δεν μπορεί να αποτελεί τη μόνιμη δικαιολογία για κάθε πρόβλημα…» αναφέρει ο κ. Ζαχαριάδης και προσθέτει: «Όμως το θέμα της σοβαρής διενέργειας της απογραφής είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον της χώρας. Χωρίς σωστά δεδομένα δεν μπορούμε να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Χωρίς αξιόπιστα στοιχεία δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες κοινωνικές πολιτικές. Χωρίς αξιόπιστα στοιχεία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσα σχολεία χρειαζόμαστε, πόσα νοσοκομεία χειριζόμαστε κ.ο.κ. Με άλλα λόγια, χωρίς σοβαρές μετρήσεις και σωστά δεδομένα, μια χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί σωστά και δεν μπορεί να υπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών της».

Γενικεύοντας, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να υλοποιήσει ούτε τις αυτονόητες ενέργειες για μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα. Είναι προφανές ότι όλο και περισσότεροι πολίτες δεν εμπιστεύονται αυτή την κυβέρνηση. Όμως η χώρα δεν μπορεί να μείνει στο περιθώριο των εξελίξεων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης