Με ανακοίνωσή της, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν ή επισκέπτονται την Ελλάδα να προσέχουν, διότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αμερικανική πρεσβεία ενημερώνει τους υπηκόους των ΗΠΑ ότι υπάρχει «αύξηση των απρόκλητων παρενοχλήσεων και βίαιων επιθέσεων εναντίον προσώπων που, λόγω της επιδερμίδας τους, εκλαμβάνονται ως αλλοδαποί μετανάστες.

Οι υπήκοοι των Ηνωμένων Πολιτειών που κινδυνεύουν πιο πολύ είναι εκείνοι που έχουν αφρικανική, ασιατική, ισπανική  καταγωγή» και επισκέπτονται την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Επίσης, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα καλεί τους πολίτες της χώρας να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνονται διαρκώς, ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Υπηρεσία δίδει τηλέφωνα και e-mail ώστε να επικοινωνούν οι Αμερικανοί με τους υπαλλήλους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η ενέργεια αυτή εκτιμάται ότι αποτελεί καίριο πλήγμα για τον τουρισμό της χώρας, δεδομένου ότι θέτει ζήτημα ασφάλειας ενός εκάστου των επισκεπτών αν έχουν χαρακτηριστικά διαφορετικά απ’ αυτά που ανέχονται εκείνοι που προβαίνουν σε ρατσιστικές επιθέσεις στη χώρα μας.

Με λίγα λόγια θα πρέπει να αναμένονται αντίστοιχες ταξιδιωτικές οδηγίες από χώρες με δυναμική παρουσία στην ελληνική τουριστική βιομηχανία όπως οι αραβόφωνες, χώρες της βόρειας Αφρικής και της Άπω Ανατολής.

Απάντηση Δελαβέκουρα

Μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας τόνισε ότι «Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής». Σύμφωνα με τον ίδιο η χώρα μας είναι «ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει της προστασίας του νόμου. Τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και τη μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας».

«Η Πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα» πρόσθεσε ο κ. Δελαβέκουρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης