Υπέρ της άρσης ασυλίας του πρώην υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη τάχθηκε η Βουλή κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, με 163 ψήφους υπέρ για την πρώτη υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε και με 162 για τη δεύτερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η Ολομέλεια κλήθηκε να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του κ. Πολάκη για τις δύο υποθέσεις που αφορούν στην υποκλοπή της συνομιλίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και σε συκοφαντική δυσφήμηση κατά του πρώην προέδρου των Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για συκοφαντίες και για «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος του». Υποστήριξε ακόμη πως, επειδή είναι πολιτικό πρόσωπο, θα έπρεπε το αίτημα για άρση ασυλίας να στηρίζεται στο άρθρο 86 κι όχι στο άρθρο 62 του Συντάγματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την ομιλία του αποχώρησε από την αίθουσα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. «Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε κατά κανέναν τρόπο τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του Συντάγματος σε αυτήν τη διαδικασία» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ο Π. Πολάκης ήταν πολέμιος της ύπαρξης και λειτουργίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ στην παρούσα φάση προσέφυγε και επικαλέστηκε τον εν λόγω νόμο.

Η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση δέχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα το σκεπτικό του εισαγγελέα ότι τα όσα καταλογίζονται στον πρώην υπουργό δεν αφορούν στην άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων αλλά στηρίζονται στο άρθρο 62 που έχει να κάνει με τη βουλευτική του ιδιότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης