«Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup δεν έχει καμία σχέση με ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ούτε πρόκειται δήθεν για κάποιο Σχέδιο Μάρσαλ», αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι η απόφαση αφορά δάνεια και πιστωτικές γραμμές που προστίθενται στο εθνικό χρέος κάθε χώρας και της Ελλάδας. Ισοδυναμούν με νέα Μνημόνια που θα προκαλέσουν μια νέα δίνη χρέους-ύφεσης για όλους.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τεράστιες» γιατί «όχι μόνο «ξέχασε» το ευρωομόλογο, αλλά επιπλέον αποδέχθηκε δάνεια από τον ESM που «νομοτελειακά θα φέρουν καταστροφική νέα λιτότητα, ασήμαντα επιχειρηματικά δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και μια ψευδο-αμοιβαιοποίηση επιδομάτων ανεργίας». Το τίμημα που θα πληρώσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός, σημειώνει το ΜέΡΑ25, «όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης, θα είναι ένας βίος αβίωτος και η καταδίκη σε μόνιμη φτώχεια. Ας αναλογιστούμε, πόσες δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας θα χάσουν τις δουλειές τους, το σπίτι τους, το μαγαζί τους; Πόσοι Έλληνες θα αναγκαστούν να ζήσουν βασανιστικά ένα αβέβαιο μέλλον με αποτέλεσμα την έκρηξη της ξενοφοβίας, του αυταρχισμού και των φυγόκεντρων δυνάμεων που αποδομούν την Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι εδώ και τέσσερις εβδομάδες, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την τεράστια ύφεση που θα επέλθει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προτείνοντας σειρά εμπροσθοβαρών μέτρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε επίπεδο Ε.Ε., προκειμένου να προστατευτούν οι οικονομίες και οι λαοί. Την ίδια προειδοποίηση, προσθέτει, απηύθυνε προς την ελληνική κυβέρνηση εγκαίρως από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 «η αλήθεια είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση συνθηκολόγησε και έκανε ό,τι κατηγορούσε το 2015 τον ΣΥΡΙΖΑ. Η προσφυγή στον ESM -τονίζεται στην ανακοίνωση-, ακόμα και χωρίς προαπαιτούμενα, θα αυξήσει επικίνδυνα το δημόσιο χρέος μας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε του χρόνου σε μια δημοσιονομική προσαρμογή και λιτότητα που θα είναι χειρότερη από αυτήν του 2011».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης