Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, ενημέρωσε τηλεφωνικά το απόγευμα της Δευτέρας  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε την Κυριακή με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είκοσι λεπτά διήρκεσε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε από το σπίτι του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ξεκίνημα της συνομιλίας που είχαν οι δύο άνδρες ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό πώς αισθάνεται, λόγω του γεγονότος ότι νοσεί με κορωνοϊό, και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Στη διάρκεια της 20λεπτης συνομιλίας του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για την ατζέντα της Κυριακάτικης επαφής του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες από την τηλεφωνική τους συζήτηση, από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέσα σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η τηλεφωνική συζήτηση που ακολούθησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη η οποία διήρκησε περίπου 15 λεπτά, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Ανδρουλάκη για τα όσα συζήτησε με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και σημείωσε ότι είναι θετικό σε αυτή την συγκυρία να υπάρχουν δίαυλοι συνεννόησης και αποκλιμάκωσης χωρίς όμως να δίνεται περιθώριο στην Τουρκία να συνεχίζει το γαϊτανάκι των προκλήσεων.

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ακόμη στον πρωθυπουργό ότι σε αυτή την συγκυρία πρέπει να υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας. Επίσης ευχήθηκε περαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σε ότι αφορά το αυριανό πρόγραμμα επαφών του πρωθυπουργού, στις 10.00 το πρωί της Τρίτης, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 10.30 με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 11.30, με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Περαστικά» από Ερντογάν σε Μητσοτάκη 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και του ευχήθηκε περαστικά.

«Σας ευχαριστώ Πρόεδρε Ερντογάν για το τηλεφώνημά σας και τις ευχές σας για γρήγορη ανάρρωση», έγραψε πριν από λίγο σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης