Μπακογιάννης για το περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ: «Αποδεικνύετε ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να πάρει τη ζωή του στα χέρια του»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 19:35
Μπακογιάννης για το περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ: «Αποδεικνύετε ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να πάρει τη ζωή του στα χέρια του»

«Μας δώσατε δύναμη. Αποδεικνύετε έμπρακτα ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να πάρει τη ζωή του στα χέρια του». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Κώστας Μπακογιάννης συνομιλώντας με τους ανθρώπους που βγάζουν και πουλούν το περιοδικό αστέγων «ΣΧΕΔΙΑ». 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η Αθήνα πρέπει και θα γίνει μια πόλη που θα νοιάζεται για όλους. «Έχουμε σχεδιάσει μία σειρά από παρεμβάσεις όπως Κέντρα Ημέρας και Υπνωτήρια για τους αστέγους. Είναι απαραίτητη η συνεργασία με φορείς όπως η ΣΧΕΔΙΑ για την ενεργοποίηση και την επανένταξη αυτών των ανθρώπων στην αγορά εργασίας», συνέχισε ενώ κοινός τόπος στη συζήτηση που είχαν με τον διευθυντή του περιοδικού «ΣΧΕΔΙΑ» Χρήστο Αληφαντή ήταν πως «το θέμα είναι να μιλάμε για τις λύσεις των προβλημάτων». 

Μάλιστα ο Κώστας Μπακογιάννης με τους κυρίους Νίκο και Μιχάλη ακολούθησε το πρόγραμμα «Αόρατες Διαδρομές» της ΣΧΕΔΙΑΣ το οποίο προσεγγίζει τη ζωή της πόλης με διαφορετικό τρόπο. «Ξεπερνάμε τους φόβους και τις προκαταλήψεις για το διπλανό μας και την ίδια την πόλη μας», υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος περπάτησε σε δρόμους και γειτονιές όπως πέριξ της Ομόνοιας, της πλατείας Βάθη, της Ζήνωνος, της Σοφοκλέους.

Παράλληλα ο Κώστας Μπακογιάννης ενημερώθηκε για τις υπόλοιπες δράσεις των ανθρώπων της ΣΧΕΔΙΑΣ όπως η επαναχρησιμοποίηση των απούλητων τευχών του περιοδικού και η δημιουργία ενώ πωλητηρίου που ταυτόχρονα θα είναι εκθετήριο και εστιατόριο. Το πωλητήριο της ΣΧΕΔΙΑΣ αναμένεται να ανοίξει περί τα τέλη Μαίου και ενώ οι άνθρωποι του περιοδικού κατάφεραν να ξεπεράσουν διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια. «Και μόνο ότι θα δημιουργηθούν 30 νέες θέσεις εργασίας για ανθρώπους πάνω από 50 ετών που δυσκολεύονται να βρουν εργασία, είναι σημαντικό»,δήλωσε εντυπωσιασμένος ο Κώστας Μπακογιάννης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 19:53