Η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών κράτησε περισσότερο από μία ώρα και είκοσι λεπτά. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως διαπιστώθηκε πλήρης συμφωνία μ μεταξύ του πρόεδρου της Γαλλίας και του Έλληνα πρωθυπουργού για την προοπτική της αμυντικής σχέσης και της στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το περιεχόμενο αυτών των συζητήσεως θα δοθούν από τον Έλληνα πρωθυπουργό το Σαββατοκύριακο από τη Θεσσαλονίκη και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Δεν υπάρχουν ακόμη υπογραφές αλλά υπάρχει ένας σαφής οδικός χάρτης για το ποτέ θα έχουμε τις οριστικές συμφωνίες προς υπογραφή, συμπληρώνουν αυτές οι κυβερνητικές πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μακρόν: «Οι συζητήσεις ήταν καρποφόρες»

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter: «Χαίρομαι που ξαναβρίσκω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύνοδο κορυφής Med7, που φιλοξενεί η Γαλλία στο Αζαξιό. Οι συζητήσεις μας για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες. Του εξέφρασα την πλήρη αλληλεγγύη μας μετά τη φωτιά της Μόριας».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης