Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε, εκ νέου, την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης μετά τη χθεσινή του ομιλία που κατέληξε στη διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας. Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν έκανε καμία κατάληψη, αλλά περίμενε τον Πρόεδρο της Βουλής να του επιβάλει μομφή.

(LIVE) Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στις αιτιάσεις που δέχτηκε νωρίτερα από τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο κ. Πολάκης δήλωσε «Δεν έκανα καμιά κατάληψη της έδρας. Ο κ. Αθανασίου έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και μόνον από την τοποθέτηση τη δική σας αλλά και του κυρίου Οικονόμου, εγώ καταλαβαίνω ότι αποδοκιμάζετε τελικά αυτή την πρακτική η οποία σταμάτησε την διαδικασία».

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι περίμενε επί 1,5 ώρα όρθιος για να κατατεθεί η μομφή εναντίον του. «Περίμενα όρθιος να έρθετε να μου βάλετε μομφή και με κομμένη τη διαδικασία, ο κύριος Γεωργιάδης ζητούσε να συνεχίσω.  Το είπε όταν έφυγε ο κύριος Αθανασίου».

«Περιμένω εσάς να μου βάλετε μομφή να συνεχίσω» συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανερχόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι «ο Υπουργός Ανάπτυξης στη συζήτηση κατά την πρόταση μομφής αφιέρωσε τη μισή του ομιλία, με πολύ έντονο ύφος, για να του ζητήσουν συγγνώμη γιατί αρχειοθετήθηκε η δίωξη του σε σχέση με Novartis. Και είχα προαναγγείλει ότι θα του απαντήσω. Δεν θα σας ζητήσουμε συγνώμη ποτέ», είπε σε έντονο ύφος.

Στη συνέχεια εξήγησε και τους λόγους, μιλώντας για την υπόθεση της Novartis.

Ειδικότερα, είπε ότι το πόρισμα των δικαστών θα παραμείνει στην ιστορία της δικαιοσύνης ως η στρέβλωση της λογικής. «Λέει λοιπόν ότι ο κύριος Γεωργιάδης δεν ευνόησε την Novartis γιατί δεν έριξε τους ανταγωνιστές της. Το 2012 η εταιρεία από την δαπάνη του ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά φαρμακεία πήρε 157 εκατομμύρια ευρώ , η Pfizer πήρε 143 η AstraZeneca πήρε 131. Μετά από ένα χρόνο το 2014 η Novartis πήρε 145, η Pfizer 100 και η AstraZeneca 82 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή όλοι οι άλλοι κατακρημνίζονται και η Novartis πέφτει απλά 7%».

Εξήγησε, επίσης, γιατί ο αναπτυξιακός έχει σχέση με τη υπόθεση της Novartis: «Ο αναπτυξιακός νόμος είναι η οργάνωση του πλαισίου της νέας διαφθοράς την επόμενη περίοδο, γιατί από όλες τις διατάξεις βγαίνει ότι ενισχύετε τους ισχυρούς για να γίνονται ισχυρότεροι και να υλοποιήσετε το σχέδιο ότι θέλετε να καταστρέψετε τους μικρομεσαίους».

Καταλήγοντας, είπε: «Δεν πέρασε η προσπάθεια η χθεσινή, είναι φανερή η ήττα η οποία υποστήκατε.  Εμείς θα είμαστε εδώ και πολύ σύντομα ο ελληνικός θα σας βάλει εκεί που σας αξίζει μετά από δυόμισι χρόνια καταστροφής που έχετε φέρει στη χώρα».

Παίρνοντας το, λόγο, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, έκανε γνωστό ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννη Ραγκούση. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης