Εξελίξεις στην υπόθεση Qatargate αναμένεται να δρομολογήσει η προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη κατάθεση του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του σκανδάλου QatarGate,  θα κληθεί να πει όλη την αλήθεια στις βελγικές δικαστικές αρχές και θα κληθεί να προχωρήσει στην αποκάλυψη περισσότερων στοιχείων, καθώς εάν δεν το κάνει, «σπάει τη συμφωνία» που έχει συνάψει με τους Βέλγους εισαγγελείς για τη μείωση της ποινής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικηγόροι του Παντσέρι υποστηρίζουν για τον πελάτη τους ότι φέρεται διατεθειμένος να αθωώσει την Μαρί Αρένα, που ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω της φιλίας τους, ενώ πρόκειται να δώσει περισσότερα στοιχεία για τη δράση του Μαρκ Ταραμπέλα.

«Η Καϊλή δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση με τον Παντσέρι»

Στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 μίλησε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μία ημέρα πριν από τη συμπληρωματική της απολογία και την κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της ευρωβουλευτή, τόνισε ότι, η Εύα Καϊλή «δεν έχει σε τίποτα να ανησυχεί» για την κατάθεση του Παντσέρι, τον οποίο ωστόσο, κατηγόρησε πως, «έχει σκοπιμότητα, γιατί συνελήφθησαν η κόρη και η γυναίκα του, γι’αυτό και είναι διατεθειμένος να υπογράψει ό,τι του δώσουν».

Όσον αφορά στην εντολέα του, διαβεβαίωσε πως, «δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση μαζί του, είχε κοριό στο σπίτι του και ακουγόταν να λέει ότι θα δώσει χρήματα από δω κι από κεί, δεν είπε ποτέ ότι θα δώσει χρήματα στην Καϊλή. Είναι ικανός όμως, να εμπλέξει πρόσωπα και από άλλες χώρες, για να σώσει την οικογένειά του».
 
Ερωτηθείς για το από ποιες χώρες πολιτικά πρόσωπα μπορεί να εμπλέξει ο Παντσέρι, ο δικηγόρος απάντησε: «από την Ιταλία και από Γαλλία, δεν ξέρω αν θα φτάσει και στην Ελλάδα. Αναλόγως πώς θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν. Χειραγωγείται για να μην πάει στη φυλακή ο ίδιος και η οικογένειά του».

Σχετικά με το δημοσίευμα της Corriera de la serra, πως έγινε πρόταση για συμβιβασμό στην Εύα Καϊλή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε πως, «δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξαν πιέσεις για συμβιβασμό. Αυτό που έγινε είναι ότι, άνθρωποι που ήταν δίπλα της της είπαν πως, την συμφέρει να ομολογήσει γιατί θα έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση. Όμως επειδή δεν έχει διαπράξει το αδίκημα, δεν μπορεί να ομολογήσει κάτι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης