Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη-Παππά για τις ηχογραφημένες συνομιλίες με τον Σ. Μιωνή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020, 23:32
Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη-Παππά για τις ηχογραφημένες συνομιλίες με τον Σ. Μιωνή

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά σημειώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης, με αφορμή τις ηχογραφημένες συνομιλίες που απέστειλε στην προανακριτική επιτροπή ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Στη σημερινή συζήτηση δεν περίμενα προσωπικά πως θα ήταν παρών ο κ. Νίκος Παππάς μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε με τον κ. Μιωνή και όλα αυτά τα φρικώδη που ακούσαμε με τη φωνούλα σας να λέτε… με ελαφρότητα και κλίμα φιλικότητας... για να το πω κομψά… που λέτε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έβγαζε λεφτά… και μάλιστα πολλά λεφτά…». Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε για τον Νίκο Παππά: «Εάν τα ηχογραφημένα αυτά που έχουμε ακούσει είναι συρραφή, αυτό πιστεύω: ότι θα προσφύγετε στην Δικαιοσύνη, θα γίνει τεχνικός έλεγχος και θα αποδειχθεί… όμως είτε αυτό το υλικό είναι παράνομο ή όχι, δεν μας είπατε εάν ήταν σε γνώση σας ότι γινόντουσαν δουλίτσες με τη Δικαιοσύνη και τι κάνατε εσείς εάν το γνωρίζατε…».

 

 

Ο υπουργός μίλησε σε υψηλούς τόνους για «κράτος επί ΣΥΡΙΖΑ βαθέος παρακράτους και σήψεως από τη μεταπολίτευση και μετά…», ενώ για την υπόθεση της καταγγελίας ότι ο Σταύρος Παπασταύρου εμπλέκεται σε υπόθεση μίζας 2,6 εκατ. ευρώ ανέφερε πως «η εισαγγελέας κυρία Ελένη Τουλουπάκη ήτανε εκείνη που αυτή την υπόθεση την έθεσε στο αρχείο, γιατί ενώ την ερεύνησε δεν βρήκε τίποτα, ούτε για τον Σταύρο Παπασταύρου, ούτε για τον Σάμπυ Μιωνή…». Σε αυστηρό δε ύφος ανέφερε πως «πλησιάζει η ώρα που ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του... και θα δούμε και ποιοι... Αλήθεια, κ. Παππά, τι εννοούσατε όταν λέγατε ότι το "μαγαζί είχε άλλη ατζέντα, που τη χάλαγε ο Παπαγγελόπουλος"... Αυτά ακούει ο λαός με τα αυτάκια του να λέτε στις ηχογραφημένες συνομιλίες… Κάποιοι έκαναν δουλίτσες... Και εσείς, ως υπουργός της Αριστεράς που μάχεστε για τα ιδεώδη της Αριστεράς, δεν θα έπρεπε να κάνετε κάτι;».

 

Απαντώντας ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι «πατάει τα κορδόνια του»: Εμείς, είπε, «είμαστε το παρακράτος όταν ο Μιωνή μάς κατέγραφε;…». Ο κ. Παππάς θεώρησε την κίνηση Μιωνή με τις ηχογραφημένες συνομιλίες ως αντιπερισπασμό, «γιατί σήμερα βγήκε ότι ο Παπασταύρου, που είναι κολλητός της Μαρέβα, εις βάρος του υπάρχει βεβαιωμένη υπόθεση μίζας 2,6 εκατ. ευρώ», καθώς και η υπόθεση του συζύγου της Ελένης Ράικου. Αναρωτήθηκε γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν «έχει το σθένος» να έρθει να καταθέσει στην προανακριτική «για τα χρυσά του παιδιά». Υποστήριξε ότι αυτά που ακούγονται για «δουλίτσες» στις ηχογραφημένες συνομιλίες είναι «πετσοκομμένα» και σε προσωπικό επίπεδο επανέλαβε «πατάτε τα κορδόνια σας, κ. Γεωργιάδη…».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, του ανταπάντησε ότι «εγώ εάν ήμουν στη θέση σας, εάν είχα ζητήσει να ενοχοποιήσουν τη σύζυγο ενός αντιπάλου μου... Εάν έλεγα αυτά που ακούμε να λέτε για τη Μαρέβα, θα ντρεπόμουν… Τη στοχοποιήσατε επί 3 χρόνια, βάλατε λυτούς και δεμένους για να την πλήξετε… Αυτά ακούμε με τα αυτάκια μας…». Κατηγόρησε τον Νίκο Παππά ότι «με θεωρίες προσπαθείτε να θολώσετε τα πράγματα σαν το μελάνι της σουπιάς», ενώ θα έπρεπε να πείτε «τι διαμεσολάβηση κάνατε και πόσα λεφτά έπρεπε να δώσει στον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη ο κ. Μιωνή. Και αυτό ήταν μέρος των καθηκόντων του υπουργού;».

Αναφορικά με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός ανέφερε πως «η διαδρομή του κ. Σαμαρά έχει κριθεί, σας είπε πως "θα σας πάει μέχρι τέλος" και θα σας πάει μέχρι τέλος... Σήμερα είστε βαριά εκτεθειμένος στον ελληνικό λαό. Και αυτό που θα μείνει στον ελληνικό λαό είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργεία κάνατε δουλίτσες και τους διαμεσολαβητές με επιχειρηματίες… Αυτά ακούει σήμερα ο λαός από τα δελτία ειδήσεων και δεν μπορείτε να τα αρνηθείτε - ότι ο Παπαγγέλοπουλος έβγαζε πολλά λεφτά και είχε άλλη ατζέντα που χάλαγε την ατζέντα του μαγαζιού… Και αλήθεια, τι μαγαζί είχατε στο Μαξίμου;…».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, 09:08