Έναρξη διαλόγου για εμπορικά σήματα ζητεί από επιχειρηματικούς φορείς η Σ. Αναγνωστοπούλου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 15:46
Έναρξη διαλόγου για εμπορικά σήματα ζητεί από επιχειρηματικούς φορείς η Σ. Αναγνωστοπούλου

Να προχωρήσουν άμεσα στην έναρξη θεσμικού διαλόγου με θέμα τα ζητήματα εμπορικών σημάτων και επωνυμιών μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ζητά από επιχειρηματικούς φορείς η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου.

Ειδικότερα, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών απέστειλε επιστολές προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), Κ. Μίχαλο, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ), Α. Σαββάκη, και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ), Γ. Κωνσταντόπουλο, καλώντας τους να προχωρήσουν στην έναρξη θεσμικού διαλόγου με θέμα τα ζητήματα εμπορικών σημάτων και επωνυμιών μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Οι επιχειρηματικοί φορείς ενθαρρύνονται να συγκροτήσουν θεσμική επιτροπή διαλόγου με σκοπό να αποτυπωθούν πιθανά προβλήματα και να διατυπωθούν προτεινόμενες λύσεις», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Τα αποτελέσματα του θεσμικού διαλόγου θα τεθούν υπόψη της Διεθνούς Ομάδας Ειδικών, που πρόκειται να συσταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Για το σκοπό αυτό, όπως σημειώνεται, «με εντολή της αναπληρώτριας υπουργού, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα (22 & 23 Απριλίου) στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας προκειμένου, από κοινού με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Viktor Dimovski, να καταλήξουν στις προδιαγραφές, στη φύση και στον τρόπο λειτουργίας της Διεθνούς Ομάδας Ειδικών».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 15:46